ZA OVAJ HLEB NE TREBA NI BRAŠNO NI KVASAC: Kažu da nema UKUSNIJEG, gotov u trenu
Foto: Printscreen/Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

Jednostavno za pripremu

ZA OVAJ HLEB NE TREBA NI BRAŠNO NI KVASAC: Kažu da nema UKUSNIJEG, gotov u trenu

Mleveni lan, belanca i so

Objavljeno:

Ukoliko vam se ne ide u pekaru ili prodavnicu po hleb, isti možete napraviti za samo pola sata i to od tri sastojka.

Potrebno je:

8 jaja 100g semenki lana so (po želji)

Priprema:

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

Za ovaj recept će vam biti potrebna samo belanca, pa dakle u jednu činiju odvojite žumanca od belanaca. Umutite ih mikserom. Sameljite semenke lana (preporuka je da ne uzimate već samlevene, jer ukoliko duže stoje, mogu da postanu gorče) i pomešajte sa umućenim belancima. Dodajte prstohvat soli ukoliko želite i prespite u tepsiju, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje.

Rernu zagrejte na 180C i pecite 35 minuta.

Dobićete preukusan, zdrav hleb, mekan kao duša.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.