OVO JE PRAVI UZROK SMRTI TOŠETA PROESKOG: Razotkriveno je, ŠOK!
Toše Proeski, Foto: Print Screen Youtube/HitRecordsOfficial

TUGA...

OVO JE PRAVI UZROK SMRTI TOŠETA PROESKOG: Razotkriveno je, ŠOK!

Brojke su spekulacije da je pevač možda i ubijen.

Objavljeno: 10:01h

Makedonski pevač Toše Proeski poginuo je 16. 10. 2007. godine na auto putu ka Zagrebu, na deonici koja se smatra "ukletom" jer je mnogo pogibija bilo baš na istom mestu gde je i on stradao. Imao je samo 26. godina, a iz sebe je ostavio bezbroj hitova.

Šta je uzrok nesreće u kojoj je stradao?

Smatra se da je uzrok nesreće bio umor vozača, nepoštovanje saobraćajnih propisa i neprilagođena brzina, saopštila je tada portparolka Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić. Hrvatski mediji javili su takođe posle nesreće i neproverenu informaciju, prema kojoj je vozač neposredno pre nesreće zbog umora zaspao za upravljačem.

Proeski je bio suvozač u džipu "folksvagen tuareg", kojim je upravljao makedonski državljanin Georgij Georgijevski. On se zbog prebrze vožnje i nedovoljnog razmaka između vozila zabio u zadnji deo kamiona na autoputu Zagreb-Lipovac, u smeru ka Zagrebu.

Vozač Georgijevski i menadžer Ljiljana Petrović, koja se takođe nalazila u automobilu, s teškim povredama prevezeni su u bolnicu u Novu Gradišku.

Otkako je Toše Proeski tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći, pojavljivale su se raznorazne teorije zavere i spekulacije o tome da je prava istina o onome što se desilo te kobne noći prikrivena.

Toše Proeski
foto: Profimedia

Jugoslav Pertušić, otkrio je da Tošetova smrt nije slučajna

Jednom je te teorije javno izrekao i kontroverzni Jugoslav Pertušić, jedan od optuženih za organizovanje atentata na Slobodana Miloševića.

Petrušić je, gostujući u jednoj makedonskoj emisiji, izneo svoje "argumente" za teoriju da smrt popularnog pevača nije bila nesrećan slučaj.

- Brzina kojom se kretao džip, i njegova polovina koja je udarila u kamion, nije mogla a da ne povredi ozbiljno vozača i saputnika koji je sedeo iza. Ne postoji ni teoretska mogućnost da sila koja je delovala unutra prilikom udara te strane u kamion, pošto je džip robusno vozilo, ima veoma jake varove, veoma je snažno, prilikom razaranja i rasturanja tog dela, na drugom delu gde su se nalazili ovi ljudi, imali bi takve povrede, vidljive po telu, da bi morali da završe u bolnici. Vazdušni jastuci su morali da budu otvoreni, povrede koje bi imali na telu bi morale da se leče ako ništa drugo bar jedno dve-tri nedelje da leže. Sila je tolika bila da oni nisu mogli da izađu nepovređeni. Ne želim da se bavim time kako su to namestili, ali to je nemoguće - rekao je on i dodao:

Jugoslav
foto: Printscreen

- Radilo se o ubistvu. Koji su razlozi i motivi ja ne zalazim u to niti želim niti me to interesuje. Samo znam da ljudi koji pričaju o tome, pričaju kao šarlatani.

Da podsetimo, Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, na autoputu u Hrvatskoj, dok je iz Skoplja putovao za Zagreb. Za volanom je bio njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion. Na zadnjem sedištu bila je Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović. Toše je stradao na licu mesta, dok su ostali putnici u automobilu prošli sa lakšim povredama.

(Espeso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.