OVO BI TREBALO DA ZNAJU SVI VOZAČI, A MALO NJIH ZAISTA ZNA: Dobro pogledajte
Antifriz i kola, Foto: Profimedia

DA LI VI ZNATE

OVO BI TREBALO DA ZNAJU SVI VOZAČI, A MALO NJIH ZAISTA ZNA: Dobro pogledajte

Pogledajte navedene savete za vaš auto

Objavljeno:

Donosimo vam nekoliko saveta iskusnih vozača koji će vam biti od koristi.

Zabodite ekser u izbušenu gumu pre nego odete kod mehaničara

Mnogima od nas desilo se da nam drugi vozači ukažu u toku vožnje da nam je guma ispumpana jer je pocepana.

Najpraktičnije je da zabodete ekser u pukotinu koji će držati gumu u relativno ok stanju dok ne stignete do automehaničara.

Nabavite antifriz i vodu za vaš auto

Mnogi kada su topli dani žele da uštede na tečnosti za vetrobransko staklo pa peru prozore vodom. Trebate da znate da u hladnim danima flaša sa vodom u vašem autu može da zamrzne i čak pukne.

Neki vozači koriste antifriz noću kada se temperatura spusti ispod nule, a preko dana kada je temperatura preko nule tečnost počinje da miriše. Pomešajte antifriz sa destilovanom vodom u razmeri 3:1 i koristite tu smesu.

Nova stvar koju lopovi rade na putevima

Ukoliko se guma izbuši ekserom, on ostaje u njoj i zapušava rupu. S druge strane, lopovi sada koriste tubu koja je šuplja i koja ne dozvoljava vozačima da dugo voze sa takvom gumom.

Oni postavljaju ove napravice na mračnim i napuštenim deonicama i onda vrebaju vozače koje će opljačkati. Dok vozač menja gumu, lopovi pokupe stvari iz auta i vozač biva opljačkan pre nego i shvati šta se dešava.

Sipajte ulje u auto uz pomoć šrafcigera

Ukoliko se plašite da ne prospete ulje po autu, koristite šrafciger kao biste što preciznije sipali ulje. Lakše ćete kasnije obrisati ulje sa šrafcigera nego pokupiti ulje u autu, piše 24sedam.

Koristite pregradu za rukavice kao frižider

U mnogim novijim automobilima odličan dodatak je pregrada za rukavice. Postoji mogućnost da pustite unutra hladni vazduh i tu možete da sačuvate neku hranu ili ohladite piće i sendviče.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.