ZALUDEO INTERNET: Trik kojim ćete SPASITI RERNU, zbog jednog sastojka je KAO NOVA
Čišćenje, Foto: Printscreen/TikTok/washy_wash

otkriće

ZALUDEO INTERNET: Trik kojim ćete SPASITI RERNU, zbog jednog sastojka je KAO NOVA

Uz ovu metodu nema puno ribanja. Prljavština se skida gotovo sama od sebe. Vaše je samo da je mokrim peškirom uklonite sa rešetki i stakla

Objavljeno: 21:03h

Šta mislite, da li moguće očistiti rernu, izglancati je da izgleda kao nova, bez korišćenja jakih kemikalija? Nemojte odmah odmahivati rukom.

Video koji smo pronašli na TikToku uverio nas je da je itekako moguće i to uz vrlo jednostavni trik i sastojak koji imate u kuhinji. A ako ga slučajno nemate, i najmanji market ili komšinica, rešiće problem.

Stručnjak za čišćenje koji na TikToku stoji iza imena Washy Wash otkrio je svoju metodu čišćenja prerne, a video je u kratkom roku zaradio više od deset miliona pregleda. Sudeći po tome koliko ljudi zanima kako se čisti ovaj aparat, rekli bismo da mnogi godišnje odmore provode kod kuće ili da su blistave rerne postale totalni hit.

No, da ne dužimo. Sve što vam je potrebno kako biste očistili rernu, jesu posuda vode i polovina limuna. Drugim rečima, kada vam život servira limun, od polovine napravite limunadu, a drugom polovinom oribajte rernu!

Posudu s vodom (naravno onu koja podnosi visoke tremperature) i komadima limuna stavite u pećnicu na 200 stepeni i ostavite 20 do 30 minuta. Potom rernu ugasite, otvorite i pustite da se malo ohladi kako biste u nju mogli gurnuti ruku, odnosno oribati unutrašnjost, a da se ne opečete. Uzmite manji peškir ili sunđer, umočite u vodu s limunom i primite se posla. Ok, posao je preteška reč za ono što vas čeka.

Naime, uz ovu metodu nema puno ribanja. Prljavština se skida gotovo sama od sebe. Vaše je samo da je mokrim peškirom uklonite sa rešetki i stakla. Mi smo oduševljeni, kao i korisnici TikToka od kojih su mnogi ostavili komentare poput: "Savršeno! Ovako čistim mikrotalasnu", "Isprobano, deluje", a bilo je i šaljivih kao što je onaj - "Mojoj će trebati oko sto limuna". Isprobajte, nemate šta da izgubite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.