IDEALNO
HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE KAKAV DO SAD NISTE JELI: 1 SPECIFIČAN SOS morate da napravite UZ NJEGA (RECEPT)
Priprema je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti
Spremite ukusne krompiriće za večeru, a možete ih poslužiti uz sos od belog luka
Priprema je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
6 krompira pola kašičice bibera pola kašičice soli 1 kašičica origana 1 kašičica crvene mlevene paprike 1 kašičica belog luka u prahu
100 ml maslinovog ulja 100 g prezli 100 g parmezana
Sastojci za sos od belog luka:
2 kašike jogurta 1 kašičica majoneza 3 čena belog luka peršun so po ukusu
Priprema:
Krompir isecite na velike kriške i stavite u dublju posudu. U činiji pomešajte maslinovo ulje sa solju, biberom, crvenom paprikom, belim lukom u prahu i origanom. Dobro promešajte i sipajte preko krompira. Začine sa maslinovim uljem dobro utrljajte u krompir. Potom ih pospite prezlama i parmezanom. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta.
Pripremite sos od belog luka tako što ćete pomešati jogurt sa majonezom, belim lukom (izgnječenim) i peršunom.
(Espreso / Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!