OVO JE SUDIJA KOJA JE OSUDILA ZORANA MARJANOVIĆA NA ROBIJU: Jedna stvar je RAZOTKRIVA (FOTO)
Jelena Škulić, sudija, Foto: Nenad Kostić

TVRD STAV

OVO JE SUDIJA KOJA JE OSUDILA ZORANA MARJANOVIĆA NA ROBIJU: Jedna stvar je RAZOTKRIVA (FOTO)

Postupajuća sudija Jelena Škulić Marjanoviću je odredila i pritvor do upućivanja na izvršenje kazne zatvora.

Objavljeno: 11:55h

Viši sud u Beogradu osudio je Zorana Marjanovića na kaznu zatvora od 40 godina za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči.

Sudija Jelena Škulić predsedavala je sudskim većem u postupku protiv Zorana Marjanovića.

Jelena Škulić je do 2018. godine obavljala dužnost sudije u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, nakon čega je unapređena i prebačene u sudije Višeg suda u Beogradu.

- Karijeru je počela kao sudijski pomoćnik u Višem sudu u Beogradu. Potom je 2014. izabrana za sudiju Osnovnog suda, a u oktobru 2018. vratila se kao sudija u Viši sud - kaže izvor beogradskog lista.

Ona je od tada predsedavala mnogim parnicama, a ona koja je srpskoj javnosti najpoznatija upravo je suđenje Zoranu Marjanoviću.

1 / 13 Foto: Nenad Kostić

Međutim, Škulić je odlučivala i o sudbini nekadašnjeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslava Davinića, a trenutno pravdu deli i u slučaju ubistva u Belvilu i na Bežanijskoj kosi.

Jelena Škulić je za presudu Marjanoviću dostavila detaljno objašnjenje. Međutim, njegova odbrana tvrdi da u tom obrazloženju nema nikakvih materijalnih dokaza. Oni su, u svojim završnim rečima govorili i da je Škulić uradila gotovo sav posao koji je trebalo da obavi Tužilaštvo.

O njoj je, u vezi sa ovim slučajem, govorila i advokat Zora Dobričanin.

- Da li je to zaista presuda za ubistvo čoveku koji je to učinio ili nije znaćemo tek po pravosnažnosti presude. Ovo je tek prvo poluvreme, gde prvostepeni sud smatra da je Marjanović kriv. Sudija je mlada osoba i vrlo dobro poznaje zakon i pravo. Ne mrzi ljude i stvari ne doživljava lično. Ona je odlučila kako misli. Da li je pogrešila ili nije, to će odlučiti drugostepeni sud, a možda će se pojaviti novi dokazi - poručila je Dobričanin.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.