SRPSKI RECEPT ZA ČOKOLADNU SALAMU: Odlična je uz KAFU, komšinica će ODLEPITI ZA NJOM! (RECEPT)
Čokoladna salama, Foto: Profimedia

SJAJNA JE

SRPSKI RECEPT ZA ČOKOLADNU SALAMU: Odlična je uz KAFU, komšinica će ODLEPITI ZA NJOM! (RECEPT)

Ako vam se gricka nešto uz kafu, ova poslastica je kao stvorena za vas!

Objavljeno:

Želite da spemite nešto jednostavnom, slatko i lako, a nemate previše vremena? Donosimo vam recept za savršenu slatku čokoladnu salamu kojoj niko neće odoleti.

Sastojci:

240 g pti-ber keksa

100 g putera

120 ml mleka

2 kašike kakao praha

150 g tamne čokolade

50 g seckanih oraha

šećer u prahu

Priprema:

U dublju vatrostalnu činiju sipajte pri-ber keks koji ste prethodno izlomili na sitnije komade. U šerpicu stavite puter, sipajte mleko i dodajte kakao prah, pa izmešajte. Zagrevajte na ringli sve dok ne provri i dok se puter ne istopi i ne sjedini sa kakaom i mlekom. Sklonite smesu sa ringle, pa dok je još topla, u nju dodajte tamnu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Prelijte keks čokoladnom smesom, pa u dublju činiju dodajte i seckane orahe. Sve dobro izmešajte, kako bi keks upio čokoladnu tečnost. Na dasku za sečenje ili preh stavite prijanjajuću foliju, pa po sredini sipajte smesu za slatkiš i pravilno je rasporedite.

Zamotajte krajece folije, tako da od smese formirate salamu. Ostavite vašu slatku salamu da se hladi i steže u frižideru najmanje dva sata. Dasku za sečenje pospite šećerom u prahu, salamu izvadite iz frižidera, skinite joj foliju, pa je uvaljajte u prah šećer.

Salamu secite na kolutove debljine 1 do 2 centimetra. Na poprečnom preseku ćete videti komade keksa i orahe. Poslužite ove slatke kolutove na ukrasnoj tacni i ponudite ih gostima uz kafu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.