TAJNA PUNJENIH PAPRIKA: Zbog OVE GREŠKE ispadaju NEUKUSNE I BLJUTAVE, sramota je da ne znate
Punjene paprike, Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic

otkrivamo

TAJNA PUNJENIH PAPRIKA: Zbog OVE GREŠKE ispadaju NEUKUSNE I BLJUTAVE, sramota je da ne znate

Svaka kuća ima svoj recept za punjene paprike. Neki kuvari u mesnu smesu dodaju sirov pirinač, dok je drugi najpre proprže na svinjskoj masti, ali svi se slažu da nadev mora biti sočan.

Objavljeno: 13:54h

Tajna slasti može biti u odabiru odgovarajuće vrste mesa, a kako bi se bolje povezalo s ostalim sastojcima, može se dodati i jaje. Punjene paprike mogu se krčkati sa zaprškom ili u mešavini kocke za supu i koncentrata paradajza, a “klasičari” više vole da dodaju i domaći sok od paradajza.

Kupujete pogrešnu vrstu paprika

Najbolje paprike za punjenje jesu paprike tankih membrana, poput babura. Naravno, možete pokušati da eksperimentišete s šiljama i drugim vrstama, ali u tom ćete slučaju dobiti potpuno drukčije jelo od onog koje tradicionalno pripremaju mame i bake.

Pogrešno birate meso

Iako svaka domaćica ima svoj recept, za smesu se najčešće koristi mešavina mlevenog mesa, pirinča i luka, a dodaju se i začini poput mlevene paprike, bibera, soli, peršuna i belog luka. Može se ubaciti i jaje. Čista junetina najčešće ispada previše suva, pa se koristi mešano mleveno meso. Dobar je odnos 70:30 u korist junetine. U slučaju da se ipak odlučite za čistu junetinu, najbolji izbor je meso od plećke. Neki kuvari za sočnost i aromu dodaju i sitno seckanu slaninu.

Paprike punite do vrha

Nakon što očistite papriku od semenki, napunite je smesom, ali nikada do vrha. Tokom kuvanja pirinač povećava volumen, pa smesa može ispasti, a paprike popucati. Na vrh mesne smese možete staviti i kriške paradajza jer, osim što smesa neće ispasti iz paprike, aroma će biti primamljivija, piše Punkufer.

Dodajete previše zaprške

Paprike spadaju u povrće koje se teže vari, a pridodate li tome i masnoću iz nadeva i obilje zaprške, postoji rizik da zažalite što ste pojeli jednu previše. Lakša varijanta podrazumeva manje zaprške ili brašno razmućeno u vodi, kojim se takođe može zgusnuti sos.

Pogrešno pripremate pirinač

Razlog zbog kojeg su paprike u gostima uvek bolje može biti i u načinu pripreme pirinča. Odaberete li nekvalitetan pirinač ili je prekuvate, rezultat neće zvati na repete. Pirinač je najbolje dodavati sirov u smesu ili je kratko tostirati, odnosno kratko popeći na ulju ili svinjskoj masti.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.