STRUČNJACI SAVETUJU: Ova VOĆKA pomaže da lakše ZASPITE PO VRUĆINAMA, Srbi se u NJOJ DAVE
Voće, Foto: Espreso

poslušajte

STRUČNJACI SAVETUJU: Ova VOĆKA pomaže da lakše ZASPITE PO VRUĆINAMA, Srbi se u NJOJ DAVE

Stručnjaci na polju izučavanja procesa spavanja savetuju konzumiranje banana kao „glavno oružje“ u periodu jako visokih temperatura, navodeći da je kalijum iz banana ključan za miran i lagodan letnji san

Objavljeno: 23:46h

Stručnjaci za proces spavanja savetuju veće konzumiranje banana u letnjem periodu, navodeći da je kalijum, kojim je ovo voće bogato, izuzetno važan za funkcionisanje nervnog sistema, te da će kao takav doprineti lakšem spavanju, prenose britanski mediji.

1 / 8 Foto: Emilija Jovanović

Stručnjaci na polju izučavanja procesa spavanja savetuju konzumiranje banana kao „glavno oružje“ u periodu jako visokih temperatura, navodeći da je kalijum iz banana ključan za miran i lagodan letnji san.

Voće, Povrće, pijaca, Cene, Palilulska pijaca, Banane, Maline
foto: Aleksandra Čolić

„Kada se znojimo gubimo kalijum, elektrolit koji je neophodan za funkcionisanje nervnog sistema. Konzumiranje banana, jedne ili dve dnevno, učiniće da spavanje bude bolje po vrućem vremenu, a ujedno će pomoći srcu da normalno funkcioniše i smanjiće rizik od noćnih grčeva“, navodi profesorka Rasel Foster sa Univerziteta Oksford.

Pored banana, stručnjaci savetuju i konzumiranje zelenog povrća koje je takođe dobar izvor kalijuma, zajedno sa voćem kao što su avokado, paradajz i pomorandža.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.