BAJAGA NIJE ROĐEN U SRBIJI, ŠOKIRAĆE VAS ISTINA: Ovo niko nije znao!
Momčilo Bajagić Bajaga, Foto: Promo

KO BI REKAO

BAJAGA NIJE ROĐEN U SRBIJI, ŠOKIRAĆE VAS ISTINA: Ovo niko nije znao!

Ovaj odgovor niste ni naslućivali

Objavljeno: 12:22h

Momčilo Bajagić Bajaga je srpski rok muzičar koji istovremeno radi kao kompozitor, tekstopisac, gitarista i pevač. Frontmen je grupe „Bajaga i instruktori“ koja je stekla popularnost širom zemalja bivše Jugoslavije. Pre ove grupe Bajaga je kao ritam gitarista svirao sa grupom „Riblja čorba“. Ostavio je svoj trag i kada je u pitanju muzika u domaćoj filmskoj industriji.

Iza Momčila Bajagića Bajage je bogata diskografija, veliki broj hitova, koji ga smeštaju u sam vrh rok scene u bivšoj Jugoslaviji. Muzičar je aktivan i dan danas, a njegovi koncerti su itekako posećeni.

Bajaga
foto: printscreen

Procenjuje se da su Bajaga i njegovi „instruktori“ do sada prodali više od pet miliona nosača zvuka! Najveći hitovi su im pesme „Sa druge strane jastuka“, „Život je nekad siv, nekad žut“, „Plavi safir“, „Tamara“, „Moji drugovi“, „Tišina“, „Muzika na struju“, „442 do Beograda“, „Daljina, dim i prašina“, „Šou počinje u ponoć“, „Jedino to se zove ljubav“ i mnoge druge…

1 / 5 Foto: Youtube printscreen

Iza njega je dugogodišnja karijera, a može se reći i to da je jedna od retkih linosti na domaćoj estradnoj sceni za čije ime se ne vežu afere i skandali. U medijima se retko pojavljuje.

Rođen je 19. februara 1960. godine u Bjelovaru u Hrvatskoj, a živi i radi u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.