KOKOSOVO ULJE JE SPAS ZA VAŠU KOSU: Evo zašto i kako se tačno koristi
Prirodna ulja će vratiti blistavost vašoj kosi, Foto: Profimedia

PROBAJTE I VI

KOKOSOVO ULJE JE SPAS ZA VAŠU KOSU: Evo zašto i kako se tačno koristi

Zdrav način života je važan za ceo organizam, pa tako i za blistavost i zdravlje vaše kose

Objavljeno:

Očigledno je da starenje ne možemo zaustaviti jer važi za neizbežan proces koji donosi toliko promena. Prve znakove starenja primećujemo na koži, ali verovali ili ne, i kosa je podložna istom.

Baš kao i koža, i naša kosa vremenom počinje da stari. Međutim, starenje može da se uspori adekvatnom negom i preventivom.

Jedna od vidljivih promena koja se dešava usled procesanja starenja jeste pojava sedih. To uzrokuje usporena proizvodnja melanina (daje pigment kosi) koja se može i potpuno stopirati što rezultira potpuno sedu vlas, koja je uzgred sada veoma trendi u modnom svetu.

Uporedo sa gubitkom pigmenta, sede dlake često izgledaju suvo, što je rezultat smanjenja proizvodnje ulja u lojnim žlezdama.

Džonatan Suns, kreativni direktor poznatog brenda, objašnjava - Kako kosa stari menja se i njena tekstura, te vrlo lako postaje sklona lomljenju, a sam njen izgled je beživotan. Obično, to postaje očiglednije na dužoj kosi.

Fokus podmlađivanja kose bi trebalo da bude na funkciji korena jer sa poboljšanjem rada korena dlake, obezbeđujemo rast kvalitetne i zdrave kose.

U tome najuspešnije mogu pomoći stimulativni tretmani, kao što su tretman mezonitima, PRP tretman, laserski tretmani ili mezoterapija sa biomimetičnim peptidima, a najbolji rezultati postižu se kombinacijom svih nabrojanih tretmana.

Plava kosa, Kosa
foto: Profimedia

Ipak, nega ne sme izostati, a pre svega treba koristiti kvalitetne šampone koji povećavaju sjaj, elastičnost i volumen kose. Njihova funkcija je da poboljšaju izgled dlake, a bez toga je nemoguć pun efekat.

Izbegavajte šampone i regeneratore koji sadrže sulfate, jer nikako nisu dobri po kosu. Oni mogu isušiti kosu i koren, što može podstaći prirodni proces starenja.

Baš kao što cigarete i alkohol loše deluju na kožu, imaju isti učinak i na kosu, stoga se rešite ovih loših navika. Osim toga, zdrava i izbalansirana ishrana s dovoljno vode učiniće čuda za vašu kosu koja neće prerano početi da sedi.

Kao što UV zračenje nije dobro za našu kožu, nije dobro ni za kosu jer je izbeljuje i napada folikule. Stoga uvek kosu zaštitite od sunca uz pomoća šešira, kape, marame...

Da, dobro ste pročitali! Kokosovo ulje nije korisno samo za negu suve kože, već se može koristiti i za kosu. Sadrži puno vrednih sastojaka poput vitamina E koji deluje kao antioksidans, kao i zasićenih masti. Pomešajte toplo ulje s nekoliko listova karija, što će vam pomoći da zadržite pigment u boji, i primenjujte ga dva puta sedmično kao masku za negu kose.

S obzirom na to da kosa kroz godine postaje sve tanja i slabija, kratke frizure su jedno od boljih rešenja koji daje efekat mladalačkog i modernog izgleda.

Pored toga, kratka kosa minimizira vreme stilizovanja koje je od ključnog značaja ženama u 40-im i 50-im godinama.

Ako je oblikovanje kose poslednja stvar o kojoj razmišljate ujutru, onda su sledeći predlozi kratkih frizura, kakve nose poznate žene, savršena inspiracija za vas.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.