KROMPIR PIRE IMA JEDINSTVENU CAKU, DA BI BIO MEKAN I KREMAST: Domaćice, ovaj način pripreme sigurno niste znale
Meso je najukusnije uz krompir pire, Foto: Profimedia

NEĆETE POGREŠITI

KROMPIR PIRE IMA JEDINSTVENU CAKU, DA BI BIO MEKAN I KREMAST: Domaćice, ovaj način pripreme sigurno niste znale

Na Tiktoku jedna žena govori o super kombinaciji,krompiru koji je skuvala u mleku a ne u vodi kako je uobičajeno, i posle ga u istom mleku promešala.Rezultat je veoma mekan krompir pire.

Objavljeno:

Pravljenje pire krompira nije neka velika filozofija, zar ne?

Samo obarite krompir, kasnije ga pomešate sa mlekom i margarinom, sve promešate ručno ili mikserom i to je to.

Ipak, svi iskusni kulinari su svesni da male promene prave veliku razliku kada je o pripremi hrane reč. Upravo jedna takva, mala promena, može u velikoj meri da utiče na teksturu i ukus pire krompira, koji je neizostavan prilog uz brojna jela od mesa, i jedna od najčešćih đakonija u okviru ručka.

1 / 3 Foto: Profimedia

Pire krompir se, uistinu, lako pravi i ovaj trik ne podrazumeva nikakve nove začine, niti u bilo kom smislu menja ustaljeni recept.

Jedna žena je na svom profilu na društvenoj mreži Tiktok podelila ovaj trik koji definitivno vredi probati. U videu koji sledi možete pogledati šta je ona uradila, kao i krajnji rezultat.

Kao što ste videli, nema promene originalnog recepta. U pire se ne ubacuje ništa što u njega generalno ne ide. Jedina razlika je u tome što se krompir kuva u mleko, umesto u običnoj vodi, kako to ljudi obično rade kada ga bare.

Ujedno, isto mleko u kom ste kuvali krompir, treba da iskoristite i za pripremu pirea. Dalja procedura je ista.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.