BIĆE KAO NOV: Pogledajte trikove za BESPREKORNO BELI VEŠ! BIĆETE U ČUDU, jednu stvar svi pogrešno RADE
Beli veš, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

BIĆE KAO NOV: Pogledajte trikove za BESPREKORNO BELI VEŠ! BIĆETE U ČUDU, jednu stvar svi pogrešno RADE

Beli veš više nije tako beo? Ne brinite, ima rešenja!

Objavljeno:

Nekada su izbeljivači na bazi hlora bili jedino sredstvo za uklanjanje tragova boje iz belog rublja. U međuvremenu su stručnjaci otkrili kako se radi od izrazito agresivnom sredstvu koje šteti tkaninama, ali i zdravlju ako se koristi neoprezno i u velikim količinama.

Donosimo vam tri saveta kako sigurno izbeliti belo rublje nakon što je poprimilo boju:

Izbeljivač koji ste sami napravili

Rublju možete vratiti belinu uz pomoć limuna i hidrogen peroksida koji možete nabaviti u apotekama. Izmešajte pola šolje hidrogen peroksida, pola šolje soka od limuna i četiri litre destilovane vode i u to namočite rublje. Nakon sat vremena ubacite ga u veš mašinu na 90 stepeni.

Izbeljivač na bazi kiseonika

Danas ga možete pronaći u svakoj trgovini. Namočite ofarbano rublje u lavor ili sudoperu napunjenu vodom s dodatkom izbeljivača. Kod doziranja izbeljivača pratite uputstva o doziranju koje se nalaze na poleđini proizvoda. Neka se rublje namače oko sat i pol (ili prema uputama), a zatim ga operite u mašini na programu od 90 Celzijevih stepeni.

Iskuvavanje

Kada zakažu sredstva za izbeljivanje uvek se možete vratiti dobrom starom iskuvavanju. Stari lonac napunite vodom, dodajte čašu praška za pranje belog rublja i ubacite rublje u vodu. Stavite na šporet i dovedite vodu do vrenja. Rublje kuvajte oko pola sata. Nakon iskuvavanja pustite ga da se ohladi, ubacite u veš mašinu i stavite na program za ispiranje.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.