NAPRAVITE ĐUVEČ NA UKUSNIJI NAČIN: Rerna VAM NE TREBA, ovo POVRĆE je puno je VITAMINA (RECEPT/VIDEO)
Đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

za letnje dane

NAPRAVITE ĐUVEČ NA UKUSNIJI NAČIN: Rerna VAM NE TREBA, ovo POVRĆE je puno je VITAMINA (RECEPT/VIDEO)

Dok kuvate pirinač proveravajte da li se skuvao pa kada je skoro gotov otklopite ako ima previše vode, a ako nije dolijte i nastavite lagano kuvanje

Objavljeno:

Isprobajte ovaj recept za đuveč.

Sastojci:

1 veća glavica crnog luka 300 gr očišćene, iseckane babure paprike, 5 komada svežih 3 veća paradajza (400 gr paradajz pelata) 1 šolja graška

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes
Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

bibera po ukusu

Priprema:

Iseckati crni luk, dodati ulje i malo vode i staviti da se dinsta.

Kada je luk na pola gotov dodati svo povrće fino iseckano pa dodati šolju vode i kašiku suvog začina.

Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Paradajz potopite u vrelu vodu par minuta, skinete ljusku i iseckate.

Ostaviti da se sve zajedno polu poklopljeno dinsta nekih 20 minuta.

Kada je i povrće na pola gotovo dodati šolju pirinča i dve šolje vode, posoliti, polupoklopiti, smanjiti vatru i ostaviti da provri.

Kada ste dodali pirinač potrebno je malo češće promešati.

Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Ko ima ovakvu posudu kao ja, ja sam kuvala u dubokom tiganju, jako sličnom voku koji ima granitnu podlogu nije potrebno baš toliko često mešati kao u sudovima od rosfraja, u njima se malo više lepi. Vatra mora da je slabija.

Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Dok kuvate pirinač proveravajte da li se skuvao pa kada je skoro gotov otklopite ako ima previše vode, a ako nije dolijte i nastavite lagano kuvanje.

Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Kada se pirinač skuva vode mora da ostane malo da bi sve bilo sočno, ne sme da pirinač ostane suv onda nij jelo nije baš toliko ukusno, važan deo je voda i sokovi od povrća koji moraju da ostanu u tečnom stanju, kada promešate da se sjaji jelo od kombinacije ulja i sokova, a sve je skuvano.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.