STOMAK MU JE POPUT SUVE ŠLJIVE: Majka ZANEMELA nakon porođaja kada je VIDELA BEBU! CELA SALA JE OSTALA U ŠOKU
Beba, Foto: Printscreen/facebook

potresno

STOMAK MU JE POPUT SUVE ŠLJIVE: Majka ZANEMELA nakon porođaja kada je VIDELA BEBU! CELA SALA JE OSTALA U ŠOKU

Maleni Albert rođen je sa izuzetno retkim deformitetom i rešenje za njega postoji samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Objavljeno:

Majke koje su devet meseci nosile svoju bebu u stomaku znaju sa kakvim su se problemima suočavale i šta su sve podnele kako bi svoje dete donele na ovaj svet. Iako mnoge od njih tokom trudnoće naiđu na teškoće zbog kojih ih lekari savetuju da je prekinu ako je rizična, one se po cenu svog života bore i ne odustaju, nadajući se da će na kraju sve dobro da protekne.

Upravo to se dogodilo Irini Kreti iz Londona koja je dobila savet da prekine trudnoću zbog potencijalnog zdravstvenog problema njene tada još nerođene bebe. Međutim, želja za detetom je bila velika i Irina je odlučila da nastavi trudnoću, odnosno da pruži svojoj bebi šansu da živi uprkos tome što su lekari uvideli da će ona imati zdravstvenih problema.

Ono što je interesantno jeste da majci nisu mogli da potvrde šta je u stvari problem jer na osnovu svih analiza nije postojala mogućnost da postave dijagnozu za bebu dok se ona ne rodi. Vest koja je usledila nakon Irininog porođaja šokirala je i nju i lekarski tim.

Maleni Albert se, naime, rodio s poremećajem koji prati izuzetno naborana koža, posebno u predelu stomaka. Njegova majka je rekla da kada ga je prvi put videla, više je ličio na starca nego na bebu. Mališan je zato odmah po rođenju prevezen na intenzivnu negu, gde je zadržan mesec dana. Problem sa kojim se suočio dijagnostigfikovan je napokon kao "sidrom trbušne šljive", što znači da nema trbušne mišiće.

I tu nije bio kraj. Irinina porodica se tek suočila s pravim posledicama bolesti budući da ona nosi mnogobrojne teške komplikacije poput problema s bubrezima i gastrointestinalnih komplikacija, što je pratilo dečakovo stanje.

- Usled sindroma njegovo stanje može da se menja iz dana u dan. Jednog dana može da bude sasvim dobro, a sledećeg može biti na pragu smrti - rekla je Irina novinskoj agenciji Kejters.

Kao i svaka druga majka i ona se bori lavovski da pomogne svom mališanu da se oporavi i počne da vodi normalan život poput ostale dece.

Rešenje za njegovo stanje postoji, ali operacija koju bi trebalo izvesti dostupna je samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Intrevencija podrazumeva da se dečaku uzmu mišići sa butine kako bi se presadili u trbušnu duplju i zamenili mišiće koji mu nedostaju.

To bi značajno pomoglo njegovom sistemu za varenje, kao i respiratornoj funkciji, a verovatno će iskoreniti i druge probleme sa kojim se mališan suočava još u ranoj fazi života.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.