U VRELIM LETNJIM DANIMA NIKOME NIJE DO KUVANJA: Evo kako da napravite PREUKUSAN ručak za 15 MINUTA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Moj recept

jednostavan recept

U VRELIM LETNJIM DANIMA NIKOME NIJE DO KUVANJA: Evo kako da napravite PREUKUSAN ručak za 15 MINUTA

Ovaj recept idealan je za one dane kada vam se baš nista ne kuva

Objavljeno:

Pasta sa paradajzom i belim lukom podseća na primorje, na miris mora i maslinovog ulja, brzo se priprema i jedinstvena je po ukusu.

Za pripremu ove paste trebaće vam vrlo malo vremena, a i sastojaka je vrlo male, te će vam ovaj recept sigurno postati deo redovonog kućnog jelovnika.

Sastojci:

-2 konzerve paradajza

- 3 čena belog luka

- maslinovo ulje

- bosiljak, so, biber

- parmezan po želji

- kesa testenine koju volite

1 / 3 Foto: Profimedia

Priprema:

Sitno iseckan beli luk propržite na maslinovo ulju, zatim dodajte paradajz. Najbolje je da odmah kupite seckani paradajz iz konzerve. Ukoliko niste taj pronašli iseckajte paradajz koji je u komadima na sitne kocke.

Često mešajte sos, nema potrebe dugo da kuvate. Na kraju začinite sos sa bosiljkom, bibirom i solju.

Uporedno barite špagete ili testeninu po izboru u slanoj vodi. Gotovu testeninu prebacite u tiganj gde ste kuvali sos pa jos malo zajedno kuvajte testeninu i sos uz neprekidno mešanje.

Na kraju servirajte uz pamezan, ili ako imate ovaj sir u komadu secite ga na tanke listiće i služite uz pastu. Prizvuk mediterana dobićete ako uz ručak poslužite masline i feta sir.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.