PREUKUSAN JE
ČIZKEJK OD BOROVNICE KAO IZ POSLASTIČARNICE: Posle ovog specijaliteta POLIZAĆETE I TANJIR (RECEPT)
Preukusan i idealan za leto
U nastavku vam donosimo recept za čizkejk od borovnice. Ni sami nećete moći da verujete da je to vaš, a ne iz poslastičarnice. Probajte ga.
Sastojci:
keks - 400 g, maslac
maslac - 200 g, istopljeni
maskarpone - 200 g
pavlaka za kuvanje - 200 ml
šećer - 150 g
vanila - 1 komad
želatin - 1 kesica
ZA GLAZURU
slatko - 1 teglica, od borovnice
voda - 2 kašike
Priprema
Keks se namrvi i pomeša sa istopljenim maslacem. Razvija se u kalup i ostavlja se da odstoji u frižideru.
Za to vreme se sprema krem za čizkejk.
Maskarpone se umuti sa šećerom i vanilom, nakon čega se dodaje umućena pavlaka.
Rastvara se želatin i dodaje se u smesu.
Preko kore se nanosi i ostavlja se u frižideru bar nekoliko sati. Dve kašike želatina se izdvajaju sa strane.
Nakon što se stegne red je na glazuru.
Jedna tegla slatka, se muti sa vodom i preostalim želatinom. Maže se čizkejk i odozgo se ređa voće po želji.
Ponovo se vraća u frižider na bar sat dva.
Nakon toga može da se uživa u čarobnom čizkejku od borovnice.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!