ČIZKEJK OD BOROVNICE KAO IZ POSLASTIČARNICE: Posle ovog specijaliteta POLIZAĆETE I TANJIR (RECEPT)
Čizkejk, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvajmo lako

PREUKUSAN JE

ČIZKEJK OD BOROVNICE KAO IZ POSLASTIČARNICE: Posle ovog specijaliteta POLIZAĆETE I TANJIR (RECEPT)

Preukusan i idealan za leto

Objavljeno:

U nastavku vam donosimo recept za čizkejk od borovnice. Ni sami nećete moći da verujete da je to vaš, a ne iz poslastičarnice. Probajte ga.

Sastojci:

keks - 400 g, maslac

maslac - 200 g, istopljeni

maskarpone - 200 g

pavlaka za kuvanje - 200 ml

šećer - 150 g

vanila - 1 komad

želatin - 1 kesica

ZA GLAZURU

slatko - 1 teglica, od borovnice

voda - 2 kašike

Priprema

Keks se namrvi i pomeša sa istopljenim maslacem. Razvija se u kalup i ostavlja se da odstoji u frižideru.

Za to vreme se sprema krem za čizkejk.

Maskarpone se umuti sa šećerom i vanilom, nakon čega se dodaje umućena pavlaka.

Rastvara se želatin i dodaje se u smesu.

Preko kore se nanosi i ostavlja se u frižideru bar nekoliko sati. Dve kašike želatina se izdvajaju sa strane.

Nakon što se stegne red je na glazuru.

1 / 5 Foto: Profimedia

Jedna tegla slatka, se muti sa vodom i preostalim želatinom. Maže se čizkejk i odozgo se ređa voće po želji.

Ponovo se vraća u frižider na bar sat dva.

Nakon toga može da se uživa u čarobnom čizkejku od borovnice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.