POZNATI KUVAR OTKRIO TAJNI SASTOJAK ZA HRSKAV PEKARSKI KROMPIR: Srpkinje, OVO OBAVEZNO morate da DODATE (RECEPT)
Pekarski krompir, Foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

preukuseno

POZNATI KUVAR OTKRIO TAJNI SASTOJAK ZA HRSKAV PEKARSKI KROMPIR: Srpkinje, OVO OBAVEZNO morate da DODATE (RECEPT)

Krompire oljuštite i isecite na četiri dela u zavisnosti od veličine, ako su manji može i na pola

Objavljeno:

Ako želite da napravite najukusniji pekarski krompir do sada, onda ga morate napraviti po ovom genijalnom receptu grčkog kuvara Akisa Petretzikisa.

I u receptu se nalazi jedan tajni sastojak na koji verovatno nikad niste ni pomislili kada ste pripremali krompir.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

Sastojci:

1 kg krompira

dva limuna

1,5 litra vode

2 kašike origana ili majčine dušice

Pekarski krompir, Krompir
foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

2 čena belog luka

75 ml maslinova ulja

3 kašike griza (ovo je tajni sastojak!)

so, biber, crvena paprika u prahu

Kako se priprema?

1. Krompire oljuštite i isecite na četiri dela (u zavisnosti od veličine, ako su manji može i na pola. Zasecite svaki isečeni komadić krompira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.

Pekarski krompir, Krompir
foto: Printscreen/Youtube/ MammaMia Recipes

2. Stavite krompir u šerpu, iscedite dva limuna, ubacite i malo narendane limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litar vode i kuvajte. Kad proključa, kuvajte još 10 minuta.

3. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i u nju stavite praznu posudu za pečenje.

4. Za 10 minuta krompir procedite i u posebnoj posudi ga ostavite da malo ohladi (5 minuta).

Rerna
foto: Printscreen/Youtube/Mashed

5. U posudu s krompirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), iseckani beli luk, mlevenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro promešajte i stavite na vruću posudu za pečenje.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.