preukuseno
POZNATI KUVAR OTKRIO TAJNI SASTOJAK ZA HRSKAV PEKARSKI KROMPIR: Srpkinje, OVO OBAVEZNO morate da DODATE (RECEPT)
Krompire oljuštite i isecite na četiri dela u zavisnosti od veličine, ako su manji može i na pola
Ako želite da napravite najukusniji pekarski krompir do sada, onda ga morate napraviti po ovom genijalnom receptu grčkog kuvara Akisa Petretzikisa.
I u receptu se nalazi jedan tajni sastojak na koji verovatno nikad niste ni pomislili kada ste pripremali krompir.
Sastojci:
1 kg krompira
dva limuna
1,5 litra vode
2 kašike origana ili majčine dušice
2 čena belog luka
75 ml maslinova ulja
3 kašike griza (ovo je tajni sastojak!)
so, biber, crvena paprika u prahu
Kako se priprema?
1. Krompire oljuštite i isecite na četiri dela (u zavisnosti od veličine, ako su manji može i na pola. Zasecite svaki isečeni komadić krompira kako bi se bolje ispekao i bolje izgledao.
2. Stavite krompir u šerpu, iscedite dva limuna, ubacite i malo narendane limunove kore koje ste dobro oprali, dodajte 1,5 litar vode i kuvajte. Kad proključa, kuvajte još 10 minuta.
3. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i u nju stavite praznu posudu za pečenje.
4. Za 10 minuta krompir procedite i u posebnoj posudi ga ostavite da malo ohladi (5 minuta).
5. U posudu s krompirima dodajte maslinovo ulje, origano (ili majčinu dušicu), iseckani beli luk, mlevenu papriku, so, biber i griz. Sve dobro promešajte i stavite na vruću posudu za pečenje.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!