SPISAK AUTOMOBILA KOJI SE NAJBRŽE KVARE! Srbi će zinuti od šoka
Automobil, Foto: Printscreen

KO BI REKAO

SPISAK AUTOMOBILA KOJI SE NAJBRŽE KVARE! Srbi će zinuti od šoka

Novi automobili imaju sve više nedostataka navodi se u godišnjem istraživanju organizacije za zaštitu potrošača J.D. Power. Anketa je sprovedena s 84.165 američkih kupaca automobila, ali je značajna i na globalnom nivou. Rezultati ankete o zadovoljstvu nikada nisu bili ovako loši.

Objavljeno: 11:14h

Istraživanje je pokazalo da je identifikovano 180 problema na 100 automobila ili u proseku 1,8 problema po automobilu. To je povećanje od 11% u odnosu na prethodnu godinu, što je ujedno i najlošiji rezultat otkako se sprovodi istraživanje, a to je čak 36 godina. Prethodnih godina pouzdanost se povećavala svake godine.

„Proizvođači automobila lansiraju vozila koja su tehnološki složenija u godinama u kojima je bilo mnogo nestašica kritičnih komponenti. Najistaknutiji su problemi s čipovima. Premijum modeli dolaze s najviše problema. Na ovim modelima je više tehnoloških inovacija nego u jeftinijim automobilima. Dobrim rezultatima izuzetak su Lexus i Genesis“, navodi se u izveštaju.

Najviše problema je sa infotejment sistemima, kao i onima za pomoć u vožnji. Posebno se spominju asistencije za održavanje vozila u saobraćajnoj traci. Električni modeli i plug-in hibridi osetljiviji su od automobila sa motorima SUS, dok Tesla ima bolje rezultate od ostalih električnih automobila, piše revija HAK.

Pogledajte spisak brendova plasiranih prema broju kvarova na 100 vozila (od onih koji beleže najmanje, do onih koji su imali najviše kvarova).

1.Buick

2.Dodge

3.Chevrolet

4.Genesis

5.Kia

6.Lexus

7.GMC

8.Cadillac

9.BMW

10.Ford

11.Lincoln

12.Nissan

13.MINI

14.Toyota

15.Mazda

16.Honda

17.Hyundai

18.RAM

19.Mercedes

20.Subaru

21.Acura

22.Land Rover

23.Jeep

24.Porsche

25.Infiniti

26.Jaguar

27.Alfa Romeo

28.Mitsubishi

29.Tesla

30.Volkswagen

31.Audi

32.Maserati

33.Volvo

34.Chrysler

35. Polestar

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.