OVAKO SE FILUJE PRAVA SRPSKA GIBANICA: Spolja HRSKAVA, a IZNUTRA sočna zbog 1 NAMIRNICE, recept ODMAH ZAPIŠITE
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NJAMIII

OVAKO SE FILUJE PRAVA SRPSKA GIBANICA: Spolja HRSKAVA, a IZNUTRA sočna zbog 1 NAMIRNICE, recept ODMAH ZAPIŠITE

Odlična je ideja za doručak, večeru ili ako vam dođu iznenadni gosti.

Objavljeno:

Gibanica je pita sa sirom, u koju se za razliku od bureka dodaju jaja i jogurt. Pravi se tako što kore zgužvate, pa ih umačete u fil i tako ih ređate u pleh. Recept za gibanicu je toliko ukusan da ćete ga stalno iznova pripremati, a pritom je i jednostavan i brz.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci

500 g gotovih kora

3 jaja

300 g sira

1/2 praška za pecivo

70-100 ml maslinovog ulja

200 ml jogurta

100 ml kisele vode

3-4 šake sira za filovanje

Priprema:

Izdrobiti sir, dodati jaja, jogurt ,kiselu vodu ulje i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Tepsiju 30x20 obložiti pek papirom. Na dno raširiti dve kore i premazati uljem stranice kora i ostaviti da vise preko tepsije. Svaku koru blago uronuti u fil pa ređati u tepsiju jednu do druge..

Tako i drugi red pa preko razbacati šaku čistog sira. Zatim treći red opet umočiti kore, pa odozgo sir. I tako dok imate kora i fila. Vatiti kore koje vise preko tepsije i pokriti sa dve kore i ušuškati. Iseći malo gibanicu na kocke. Umutiti jaje, dodati mleko i malo ulja. Preliti preko gibanice i peći oko 45 min na 210 stepeni. Seći toplu.

(Espreso/Bakina i deina kuhinja)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.