DOMAĆICE, OVAJ KREMASTI KOLAČ MORATE ODMAH DA NAPRAVITE: Čokolada se TOPI U USTIMA, a 1 SLANI SASTOJAK je ČUDO
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita

ZA LETNJE DANE

DOMAĆICE, OVAJ KREMASTI KOLAČ MORATE ODMAH DA NAPRAVITE: Čokolada se TOPI U USTIMA, a 1 SLANI SASTOJAK je ČUDO

Ostavite u frižideru 2-4 sata

Objavljeno:

Čizkejk nam dolazi u sve više varijacija, jer je pogodan za eksperimentisanje i improvizaciju.

Danas se portal Magazin Novosti odlučio za ovaj kremasti recept, koji će oduševiti sve sladokusce zbog fenomenalne kombinacije čokolade i kikiriki putera.

Sastojci:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita

10 krekera 7 kašika putera krem sir 680 g, 1 ½ šolje šećera u prahu 240 g 1 kašičica ekstrakta vanile

Čizkejk
foto: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita

1 ½ šolje čokolade 2 šolje putera od kikirikija 480 g 1 šolja šećera 120 g

Priprema:

Krekere stavite u plastičnu kesu i oklagijom izdrobite u sitne mrvice.

Sipajte mrvice krekera u činiju i pomešajte sa otopljenim puterom, mešajući dok tekstura ne bude poput blago vlažnog peska.Utisnite mrvice krekera u ravnomernom sloju na dno tepsije od 23 cm. Ohladite. U velikoj posudi pomešajte omekšani krem sir dok ne postane glatko.

Čizkejk
foto: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita

Dodajte šećer u prahu i nastavite da miksate dok nema grudvica.Dodajte vanilu i otopljenu čokoladu i mešajte dok se boja ne ujednači.

Sipajte smešu preko kore od krekera u tepsiji.Koristeći lopaticu ili kašiku, zagladite vrh.Ohladite.

Čizkejk
foto: Printscreen/Youtube/ Tasty by Edita

U velikoj posudi pomešajte rastopljeni puter od kikirikija i šećer.Prelijte smešu preko kolača od sira u kalupu za tortu.Koristite nož ili lopaticu da ravnomerno rasporedite i zagladite vrh.Ostavite u frižideru 2-4 sata.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.