TOPI SE U USTIMA
BAKA OTKRILA TAJNU KREMASTE PITE SA KAJSIJAMA: Ništa UKUSNIJE ne postoji, domaćice OVAJ RECEPT ODMAH ZAPIŠITE
Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa
Stigle su kajsije, a sa njima i ukusne letnje pite.
Sastojci za biskvit:
3 jaja
3 kašike šećera
5 kašika brašna
1 kašika mlevene plazme
50 ml. ulja
200 ml kiselog mleka
1 prašak za peciva
800 gr. zrelih kajsija
I još:
2 pudinga od slatke pavlake
50 gr maslaca
4 kašike šećera
500 ml. mleka
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mlekoi sve dobro izmešati.
Pleh obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.
Puding skuvati u mleku, dodati šećer. U vruću smesu naseći kocke maslaca i izjednačiti . Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohlađenog pudinga, pa rasporediti pola kajsija.
Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.
(Espreso / Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!