U OVIM GODINAMA JE NAJBOLJE DA ZATRUDNITE! Naučnici rekli TAČNU brojku, razlog je OZBILJAN
Foto: Profimedia

trudnoća!

U OVIM GODINAMA JE NAJBOLJE DA ZATRUDNITE! Naučnici rekli TAČNU brojku, razlog je OZBILJAN

Rizici svakako postoje, a evo koje su prednosti kasnijeg majčinstva

Objavljeno:

Trudnoće u ranijim godinama svakako su preporuka ginekologa, jer je tada plodnost u punom jeku, ali i izbegavate moguće neželjene posledice po sebe i dete.

Međutim, postoje neki razlozi zašto je sasvim u redu imati dete i posle 35. godine.

Naravno, uvek treba da budete svesni rizika jer trudnoće u kasnijim godinama povećavaju šanse za rizike od komplikacija, hipertenzije, dijabetesa ili hromozomskih abnormalnosti kod novorođenčadi.

Zbog toga se većina žena odlučuje na rađanje u ranijim godinama života, ali studije ukazuju da kasnija trudnoća ima i brojne prednosti, a čini se da je jedna od njih i ta da žene koje rode u kasnijim godinama bolje odgajaju svoju decu.

1 / 3 Foto: Profimedia

Nove studije pokazuju da starije majke nisu toliko stroge u smislu nametanja telesne i verbalne discipline svojoj deci uzrasta od 7 do 11 godina. Kao rezultat toga, deca koja pripadaju ovoj starosnoj grupi pokazala su manje poteškoća u ponašanju i manje društvenih i emocionalnih poteškoća.

Isto istraživanje pokazalo je još jednu prednost rađanja u kasnijim godinama: naime, starije majke imaju bolji i stabilniji odnos sa svojom decom. Osim toga, nivo zrelosti tih žena olakšava im da pobede stres tokom trudnoće i zadrže pozitivan stav dok odgajaju decu.

S godinama ljudi postaju sve bolji u rešavanju emocionalnih i mentalnih izazova, pa se tako bolje nose sa bilo kojom situacijom i usmeravaju svoju decu na bolji način. Svojim mališanima pružaju pozitivno psihosocijalno okruženje koje im pomaže da budu optimistični u životu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.