RECEPT ZA PREUKUSAN TIRAMISU OD JAGODA: Drugačija verzija čuvene italijanske POSLASTICE, sa dva TRIK sastojka!
Tiramisu, Foto: Printscreen/Youtube/Yummy Recipes Katy

PREUKUSNO

RECEPT ZA PREUKUSAN TIRAMISU OD JAGODA: Drugačija verzija čuvene italijanske POSLASTICE, sa dva TRIK sastojka!

Preukusan desert za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena

Objavljeno:

Sezona jagoda još malo traje, pa ih samim tim, osim što ih jedemo sveže, koristimo i za ukusne torte i kolače. Ukoliko ste nekada jeli tiramisu i ako vam se dopada, onda ćete verziju sa jagodama naprosto obožavati.

Priprema nije ni najmanje komplikovana, a ukus će vas apsolutno osvojiti. Da stvar bude još jednostavnija, za pripremu ove italijanske poslastice u malo drugačijoj verziji, potrebno je zaista malo vremena.

Sastojci:

Za sirup:

- 100 g jagoda - 30 g šećera - 60 ml vode - 10 ml soka od limuna

Za fil:

- 250 g maskarpone sira - 20 g šećera u prahu - 250 ml slatke pavlake - 80 g kondenzovanog mleka - 5 ml soka od limuna - piškote - sveže jagode

Priprema:

Iseckajte jagode, a zatim ih sipajte u šerpu i dodajte šećer, vodu i limunov sok. Kuvajte sve dok se malo ne zgusne. Poređajte piškote u posudu, a jagode isecite na tanje kriške i poređajte po ivici posude. Sipajte preko piškota pola sirupa od jagoda, a zatim umutite slatku pavlaku i dodajte u maskarpone i šećer u prahu. Sjedinite opet mikserom, a onda dodajte limunov sok i kondenzovano mleko i sve dobro sjedinite. Sipajte pola smese preko sirupa, a zatim poređajte piškote i, nakon toga, sipajte još jedan red sirupa i na kraju fil. Sve ukrasite iseckanim jagodama.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.