OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA PITU SA VIŠNJAMA: Samo naše BAKE znaju zbog kojeg SASTOJKA je HRSKAVA, ODLEPIĆETE
Pita sa višnjama, Foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

POSLASTICA

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA PITU SA VIŠNJAMA: Samo naše BAKE znaju zbog kojeg SASTOJKA je HRSKAVA, ODLEPIĆETE

Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se prohladi, pa secite i poslužite

Objavljeno:

Sezona višanja je u punom jeku, a ovo voće je jedna od najzahvalnjih vrsta za zamrzavanje, što je velika sreća, jer se može koristiti u toku cele godine. Ipak, najveći gušt je koristiti sveže višnje, tek ubrane.

Omiljena poslastica sa ovim voćem jeste klasična pita od gotovih kora, jer se brzo priprema, može zadovoljiti nepca velikog broja ljudi, a sastojci su prilično jeftini.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

Pored toga, možete je obogatiti mlevenim keksom, orašastim plodovima ili rendanom crnom čokoladom.

Sastojci:

500 g tankih kora za pitu

Pita sa višnjama
foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

1 kg očišćenih višanja (svežih ili smrznutih)

200 ml gazirane vode

100 ml ulja

200 g šećera

150 g griza ili mlevenog keksa

Priprema:

Kore podelite u grupice po tri komada.

Pita sa višnjama
foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

Ulje i vodu izmešajte koliko je to moguće.

Pleh podmažite uljem ili otopljenim puterom.

Koru premažite mešavinom ulja i vode, preko stavite još jednu i ponovite postupak; stavite i treću koru, poređajte višnje, pospite šećerom i grizom ili mlevenim keksom.

Tako uradite sa svim korama.

Pita sa višnjama
foto: Printscreen/Youtube/Domaći Recepti

Savijene rolate poređajte u pleh i prelijte ostatkom mešavine ulja i vode.

Pitu stavite u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta ili dok ne porumeni.

Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se prohladi, pa secite i poslužite.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.