POSLASTICA
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA PITU SA VIŠNJAMA: Samo naše BAKE znaju zbog kojeg SASTOJKA je HRSKAVA, ODLEPIĆETE
Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se prohladi, pa secite i poslužite
Sezona višanja je u punom jeku, a ovo voće je jedna od najzahvalnjih vrsta za zamrzavanje, što je velika sreća, jer se može koristiti u toku cele godine. Ipak, najveći gušt je koristiti sveže višnje, tek ubrane.
Omiljena poslastica sa ovim voćem jeste klasična pita od gotovih kora, jer se brzo priprema, može zadovoljiti nepca velikog broja ljudi, a sastojci su prilično jeftini.
Pored toga, možete je obogatiti mlevenim keksom, orašastim plodovima ili rendanom crnom čokoladom.
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
1 kg očišćenih višanja (svežih ili smrznutih)
200 ml gazirane vode
100 ml ulja
200 g šećera
150 g griza ili mlevenog keksa
Priprema:
Kore podelite u grupice po tri komada.
Ulje i vodu izmešajte koliko je to moguće.
Pleh podmažite uljem ili otopljenim puterom.
Koru premažite mešavinom ulja i vode, preko stavite još jednu i ponovite postupak; stavite i treću koru, poređajte višnje, pospite šećerom i grizom ili mlevenim keksom.
Tako uradite sa svim korama.
Savijene rolate poređajte u pleh i prelijte ostatkom mešavine ulja i vode.
Pitu stavite u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta ili dok ne porumeni.
Kada je pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se prohladi, pa secite i poslužite.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!