SRPKINJE OVO DANAS MORATE DA ISPOŠTUJETE: Ovi recepti se SPREMAJU na VIDOVDAN, a prenose se sa KOLENA na KOLENO
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Binin Sahan

TRADICIJA

SRPKINJE OVO DANAS MORATE DA ISPOŠTUJETE: Ovi recepti se SPREMAJU na VIDOVDAN, a prenose se sa KOLENA na KOLENO

Ovo su najlepša srpska jela sa tradicijom, zato probajte neki od super recepata i osetite čar tradicionalne domaće kuhinje

Objavljeno:

Mnogi recepti za tradicionalna jela prenosili su se s kolena na koleno, pa se načini pripreme razlikuju od kraja do kraja.

Iako domaćice svoje recepte čuvaju kao najveću tajnu, Blic Ženi su otkrile prilikom posete srpskih enklava opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Velika Hoča, Prizren, Orahovac i Novo Brdo.

Ovo su najlepša srpska jela sa tradicijom, zato probajte neki od super recepata i osetite čar tradicionalne domaće kuhinje.

Prizrenski ćebap

Prizrenski ćebap je jelo sa istorijom. Na Kosovu se od svežih ili sušenih bamija spremaju razna jela, a svako ko ih je probao kaže da su i hrana i lek.

Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Grbava pita

Grbava pita je starinska pita iz Prizrena. Neobične kombinacije od davnina daju nove ukuse, kao što ga ima ova starinska pita.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Binin Sahan

Zeljanik

Zeljanik je čist ukus tradicije. Svako novo zelje daće nov ukus zeljaniku. Probajte koprivu, raštan, lišće rena ili blitvu.

Brijan

Brijan je kosovski specijalitet za sva vremena!

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Pametni Recepti

Rednica

Rednica je recept star vekovima. Koliko su stari Srbi na Kosovu i Metohiji, toliko je star i recept za rednicu!

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/ na Samirin način

Hočanske baklave

Hočanske baklave su ukus tradicije!

Ukusu koji živi vekovima, mlade domaćice iz Velike Hoče u fil za baklave dodaju i rendanu čokoladu.

(Espreso / Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.