"JE L’ PRESTALA DA DIŠE?!" Predrag Kon progovorio O JEZIVOJ SMRTI
Dr Predrag Kon, Foto: Printsreen/RTS

NE BISTE PRETPOSTAVILI

"JE L’ PRESTALA DA DIŠE?!" Predrag Kon progovorio O JEZIVOJ SMRTI

U životu mu je najteže pala smrt roditelja.

Objavljeno: 10:51h

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon istakao je u životnoj ispovesti da su mu najveće tuge smrt roditelja. Kako kaže njegov otac preminuo je od gripa, kao i da se njegov otac redovno vakcinisao, ali da te godine "nekako nije".

"Otac je umro od gripa. Pao je, slomio kuk, operisao ga. Sve je išlo dobro, bio je na rehabilitaciji u Sokobanjskoj. I tu dobio grip i umro", rekao je Kon.

"Kad mi je majka umrla, danima sam proživljavao. Pet godina je bila nepokretna, žene koje sam plaćao su je pazile i zahvalan sam im do kraja života. To veče sam se vratio od nje, nazvala me je ta žena, samo sam pitao: 'Je l’ prestala da diše?' Rekla je 'da'. Imala je 85 godina", rekao je Kon i dodao:

"Dugo sam razmišljao o njoj kad god bih išao u kupovinu, pet godina sam joj donosio hranu. Od smrti mog oca 1998. nije izlazila iz kuće".

Predrag Kon
foto: Printscreen / Kurir TV

Govoreći o periodu sukoba na prostoru nekadašnje SFRJ, Predrag Kon ističe da je verovao u bratstvo i jedinstvo i da mu je jako teško pao raspad zemlje.

"U zimu 1991/1992. šest meseci sam bio na frontu ili, kako se to zvanično zvalo, teritoriji zahvaćenoj borbenim dejstvima. Najpre tri meseca u Kninu i Krajini, gde sam bio u komandi referent saniteta, a komandant je bio general Ratko Mladić. Svakodnevno sam ga viđao, a kontakte smo imali po potrebi", rekao je Kon.

Kako kaže, njihovi kontakti su bili profesionalni i krajnje korektni, a Mladića pamti kao, kako tvrdi, izvanrednog oficira.

"Ne vidim da je tu bilo šta pogrešno radio. Nisam bio u Bosni i ne mogu da govorim za taj period, ali moje sećanje na njega nije negativno. Kao oficir, svoj posao u Krajini, bar koliko ja znam, radio je onako kako je moglo u tim okolnostima", rekao je Kon i dodao:

"Dok sam bio tamo, osećao sam da je narod jako ugrožen i da mu je potrebna zaštita. Vojnu bolnicu u Kninu jednom sam obilazio i s Mladićem. Uvek je pitao kako se dogodilo ranjavanje i obično bi rekao da do toga ne bi ni došlo da se postupalo po pravilima".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.