LETNJI PAPRIKAŠ ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Bolji je od standardnog i LAKŠE SE SPREMA (RECEPT)
Paprikaš, Foto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

PREUKUSAN

LETNJI PAPRIKAŠ ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Bolji je od standardnog i LAKŠE SE SPREMA (RECEPT)

Napravite ga i obradujte svoje ukućane.

Objavljeno:

Pogledajte recept za letnji paprikaš i svideće vam se. Napravite ga svojim ukućanima i oduševićete ih.

patlidžan - 2 komada

luk - 2 komada

brašno - 1 kašika

aleva paprika - 1 kašika (ravna)

paradajz - 3 komada, srednji

so - po ukusu

šećer - 1 kašičica

beli luk - 5 čenova

masnoća - 50 ml zajedno ulja i maslinovog ulja za prženje

peršun - pola vezice

Priprema:

Patlidžani, oprani i isečeni na veće kocke se posipaju solju i vodom i ostavljaju pola sata do sat, da se oslobode gorčine.

Operu se, osuše se i isprže u ulju i maslinovom ulju.

Luk, isečen na polumesece se isprži u istoj preostaloj masnoći od patlidžana - doliva se još vode ako je neophodno.

Patlidžan
foto: Printscreen

Dodaje se brašno, aleva paprika, isečen paradajz na sitno (ja sam ga blanširala, da bi ga oljuštila), so i šećer po ukusu i čenovi belog luka, isečeni takođe na sitno.

Sipa se oko čaša i po vode i tiganj se poklapa poklopcem.

Sos treba da vri tako oko 5-6 minuta. Nakon toga u posudu se sipa prženi patlidžan, posipa se peršunom, sosom i jelo se zapeče 15-20 minuta u rerni.

Jelo je ukusno kako toplo, tako i hladno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.