KOMŠINICA ĆE VAM ODLEPITI ZA NJIMA: Na leto samo njih treba da pravite (RECEPT)
Mafini, Foto: Printscreen/Youtube/ Ricette Fatte In Casa

NJAMI

KOMŠINICA ĆE VAM ODLEPITI ZA NJIMA: Na leto samo njih treba da pravite (RECEPT)

Jer po dolasku leta sa obiljem voća u priči zaista je šteta ne napraviti ukusne poslastice za celu porodicu.

Objavljeno: 11:52h

Ako ste u potrazi za novim receptom za pripremu voćnih mafina, ne propustite savršenstvo koje vam danas predstavljamo. Kombinacija sočnog biskvita, jagoda i šlaga neće vas ostaviti ravnodušnima.

POTREBNO – za 12 mafina:

Za mafine:

1 šolja jagoda, sitno isečenih

1/4 šolje smeđeg šećera

3 jaja

1 šolja šećera

1 kašičica čistog ekstrakta vanile

1 i po šolja brašna

1 i po kašičica praška za pecivo

½ kašičice soli

1 šolje pavlake za kuvanje

Za fil:

1 i po šolja pavlake za kuvanje

1/3 šolje šećera u prahu

6 jagoda

Jagode, pijaca
foto: Emilija Jovanović

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 180 stepeni. Kalup za mafine ispuniti korpicama i ostaviti po strani. Za pripremu mafina potrebno je u posudi srednje veličine pomešati jagode sa šećerom i pustiti da malo odstoji. S druge strane mikserom umutiti jaja sa šećerom. Dodati smesi brašno, prašak za pecivo i so, pa promešati da se sve sjedini. Dodati pavlaku i mešati dok se ne dobije glatko testo.

Sipati testo u korpice, puneći svaku do 2/3. Kašikom staviti mešavinu sa jagodama u sredinu, a zatim dodati još malo testa s vrha preko jagoda. Ponavljati postupak dok ima sastojaka. Staviti u rernu i peći dok mafini ne postanu zlatno smeđe boje, oko 15 minuta. Ostaviti ih da se potpuno ohlade.

Za pripremu fila potrebno je pavlaku umutiti mikserom sa šećerom u prahu, a zatim na svaki mafin staviti po dve kašike fila i polovinu jagode.

(Espreso/Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.