JAVNOST U ŠOKU, IZAŠAO ALEKSANDRIN EKSPLICITNI MATERIJAL: Slikala je GOLO telo, ovo je PRVENAC (FOTO)
Foto: Printscreen

AU

JAVNOST U ŠOKU, IZAŠAO ALEKSANDRIN EKSPLICITNI MATERIJAL: Slikala je GOLO telo, ovo je PRVENAC (FOTO)

Tražila je da fotografi manje retuširaju slike kako bi izgledale malo realističnije. Prihvatila je punije manekenke - Ešli Grejem i Kejt Apton

Objavljeno: 13:39h

Aleksandra je bila više nego iznenađena kad je otkrila da je njen selfi u bikiniju izazvao haos na naslovnim stranama!

Ko bi rekao da slika jedne žene u bikiniju, na kraju šeste decenije, može da završi na naslovnim stranama širom sveta? Baš to se desilo Aleksandri Šulman (59), kad je pre pet godina na Instagramu objavila selfi sa godišnjeg odmora.

Bila je u Grčkoj, kod prijatelja, spremala se za izlet brodićem. "Usred neuredne spavaće sobe, kose vezane gumicom, pogledala sam se u ogledalo i, onako bez šminke, sebi izgledala toliko srećna i opuštena", piše Aleksandra za Sandey Mejl. Slikala se, "okačila" selfi i otišla u provod.

Pet sati kasnije postala je prava vest! Nije poenta bila u tome što je žena njenih godina objavila sliku u bikiniju, već što je bila upravo napustila mesto glavne urednice britanskog izdanja magazina Vog. Rasprava u medijima i na društvenim mrežama povela se oko njenog izgleda na ovoj slici. Jednima je delovala neuredno, drugi su smatrali da šalje pravu poruku o tome kako treba biti zadovoljan svojim telom.

Aleksandra
foto: Printscreen/Instagram

"Ja sam tada samo mislila kako je ta slika u bikiniju pravi odraz mog dobrog raspoloženja", piše danas Aleksandra. Ipak, ona je i u Vogu pokušavala da promeni stav kako je moda samo za vitke žene. "Stalno sam tražila da nam modne kuće šalju veće brojeve, kako bismo mogli da u njihovim modelima slikamo i manekenke koje nisu najmršavije."

Tražila je da fotografi manje retuširaju slike kako bi izgledale malo realističnije. Prihvatila je punije manekenke - Ešli Grejem i Kejt Apton.

"I ja nosim broj 12 i bila sam zapanjena komentarima kako se ne očekuje da jedna urednica Voga tako izgleda", tvrdi Aleksandra. Danas se opet sprema na odmor i, kako kaže, i u 64. godini planira da nosi bikini na plaži.

Biće to prvi put da nosi kupaći kostim posle operacije raka dojke. "Razumem i žene koje ne vole dvodelne kostime", kaže Šulmanova i podseća da svako treba da nosi ono u čemu se oseća prijatno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.