OVAKO TURCI SPREMAJU PILAV: Umesto PILETINE ovo MESO morate da DODATE, niste SVESNI šta ste PROPUSTILI (RECEPT)
Pirinač, Foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

preukusno

OVAKO TURCI SPREMAJU PILAV: Umesto PILETINE ovo MESO morate da DODATE, niste SVESNI šta ste PROPUSTILI (RECEPT)

Pomešajte i ostavite da se peče još 20 minuta

Objavljeno:
  • 3

Ne možemo da vam opišemo koliko je pilav na turki način ukusan, svi sastojci su u savršenoj harmoniji, kao i tekstura, a tek misris pomešanih začina... Uživajte!

Sastojci:

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

3 kašike ulja

4 čena belog luka

2 kašike oljuštenih badema

2 glavice crnog luka

0,5 kg jagnjetine od buta bez kosti (ili nekog drugog mesa)

kašičica mlevene crvene paprike

Turski pilav
foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

na vrh noža cimeta, kardamoma, muskatnog oraščića, kumina

2 kašike paradajz pirea

0,75 l supe (može i od jedne i po kocke za mesnu supu)

250 g pirinča dugog zrna

100 g suvih kajsija (suvog grožđa, brusnica)

Turski pilav
foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

na vrh noža šafrana

Priprema:

Turski pilav
foto: Printscreen/Youtube/Moji Recepti

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Propržite očišćeni, neiseckani beli luk i bademe. Izvadite beli luk i bacite ga, dodajte sitno seckan crni luk i kratko propržite. Dodajte meso iseckano na kockice i propržite da lepo porumeni sa svih strana. Dodajte mlevenu papriku i paradajz pire razmućen u supi. Pomešajte, poklopite i ubacite u rernu na oko sat vremena. Kad meso omekša, dodajte opran i oceđen pirinač, suve kajsije isečene na pola, koje su prethodno odstojale pola sata u vodi, i šafran. Pomešajte i ostavite da se peče još 20 minuta.

Prijatno!

(Espreso / Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media