LEPE SE ZA NEPCA: Vrganji kakve do sad niste okusili, nema im ravnih! (RECEPT)
Vrganji, Foto: Printscreen/Youtube/Produkcija RTV Strela

ukusan obrok

LEPE SE ZA NEPCA: Vrganji kakve do sad niste okusili, nema im ravnih! (RECEPT)

Ovaj prepoznatljiv ukus će vas samo mamiti na još!

Objavljeno:

Unesite vrganje u svoj meni i nećete se pokajati.

Sastojci

Potrebno je:

500 g vrganja

1 srednja glavica crnog luka

po želji praziluka

1 kašičica soli

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašičica suvog biljnog začina

0,5 dl ulja

Priprema:

Na ulju propržiti sitno isečen crni luk i praziluk, da bude staklast, ne previše prepržen.

Vrganje (i kapice i drške) iseći na listiće, pa dodati u luk. Pojačati temperaturu i pržiti 10-tak minuta sa lukom, povremeno mešajući. Posoliti, pobiberiti i dodati suvi biljni začin, pa još malo kratko propržiti.

U pržene vrganje mogu se dodati jaja, 1-2 komada, koja se samo umute viljuškom u gljive i proprže još jedan minut.

SAVET

Služiti toplo, kao prilog svim vrstama testenina ili mesa, mada su gljive jako site i zamenjuju mesni obrok. Može biti i glavni obrok, ako neko toliko voli gljive, kao ja… I to bez jaja, da što bolje osetim ukus vrganja, koji je neponovljiv kod bilo koje vrste gljiva.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.