PEVAČ JOJ GURNUO PRSTE U GRLO: Vendi šokirala javnost, USLEDILO GUŠENJE
Foto: Printscreen/Instagram/nedledoux

NIJE JOJ BILO POMOĆI!

PEVAČ JOJ GURNUO PRSTE U GRLO: Vendi šokirala javnost, USLEDILO GUŠENJE

Devojčica je tragično nastradala tako što se ugušila, a samo dva meseca ranije malena je proslavila svoj drugi rođendan

Objavljeno: 14:46h

Kantri pevač Ned Ledouk je 2019. na Fejsbuku je podelio kako je njegova dvogodišnja ćerka umrla od gušenja. Manje od dva meseca ranije malena je proslavila svoj drugi rođendan. Nova istraživanja su pokazala da se učestalost gušenja dece od gutanja stranih tela povećala za neverojatnih 91,5 % u razdoblju od 1995. do 2020. godine

- Ned i Morgan sa velikom tugom obaveštavaju svoje obožavaoce da je njihova dvogodišnja ćerka Hejven preminula 20. oktobra usled tragične nesreće da se ugušila kod kuće. Porodica Ledouk ceni vašu ljubav i podršku i trenutno traži privatnost - navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Par ima i sina Bransona, a razlog gušenja u kojem je devojčica tragično nastradala je nepoznat.

Jabuka kao jedna od najvećih opasnosti od gušenja kod dece Članak Njujork Tajmsa iz 2010. navodi jabuku kao jednu od 10 najvećih opasnosti od gušenja za decu, dok Dečija bolnica u Sijetlu upozorava da je tvrdo ko[tunjavo voće opasno i da se može ugušiti manje dece. Vendi Vizner ispričala je sijetlskom časopisu priču o tome kako se njen dečak, kada je imao 18 meseci, umalo ugušio jabukom.

- Moj sin je počeo glasno da kašlje i plače. Imao je strah u očima i znao sam da ovo nije samo pokušaj da se nešto iskašlja, već i gušenje. Srećom, jedan od mojih prijatelja je priskočio u pomoć.

- Podignite ga na noge, rekao mi je,' a zatim ga udario po leđima.' Posle nekoliko poteza čula sam drugačiji uzdah.Na tepihu ispred svog sina videla sam zgužvanu jabuku, a on je ustao. Još jednom se nakašljao, otvorio usta i izvadio još jedan komad jabuke. Posle toga se radosno osmehnuo. Mislim da nikada nisam osetila veće olakšanje - rekla je Vinser.

Dr Tuan Ngujen, specijalista pedijatar u Regionalnoj bolnici i medicinskom centru Fountain Vallei, smatra da pre svega svi roditelji male dece treba da pohađaju hitni kurs za pomoć novorođenčadi i dece.

- Bilo bi dobro da nauče ovo kako bi roditelji znali kako da ih postave kako bi mogli da oslobode disajne puteve - kaže dr Ngujen.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.