ZAGOLICAĆE VAM NEPCE U SEKUNDI: Recept za pohovani sladoled kakav još niste probali, tražiće vam repete!
Pohovani sladoled, Foto: Printscreen/Youtube/ Studenac market

prste da poližeš!

ZAGOLICAĆE VAM NEPCE U SEKUNDI: Recept za pohovani sladoled kakav još niste probali, tražiće vam repete!

Ovo je zasigurno nešto što ne jedete svaki dan, a što bi vam se sigurno osladilo. Užitak je zagarantovan

Objavljeno:

Za one koji vole da probaju nešto drugačije, pohovani sladoled je odlična opcija.

Zasigurno nećete pogrešiti.

Pohovani sladoled
foto: Printscreen/Youtube/Studenacmarket

Sastojci:

500 g sladoleda od vanile

2 kašike šećera

1 kašičica cimeta u prahu

200 g mlevenog keksa

1 belance

500 ml ulja

500 g sezonskog voća (jagode, maline, kupine)

malo šlaga

malo šećera u prahu

Priprema:

Izvaditi kašikom za sladoled 10 kugli i ostaviti ih u zamzrivaču da se stegnu oko 1 sat. Izmešati šećer i cimet. U mešavinu uvaljati smrznute kugle sladoleda. Ostaviti u zamrzivaču da se stegnu 1 sat.

Umutiti belance u jednoj posudi. Mleveni keks sipati u drugu posudu. Zamrznute kugle sladoleda uvaljati u belance, pa u keks i ostaviti u zamrzivaču opet na 1 sat. Zamrznute kugle sladoleda ponovo uvaljati u belance, pa u keks. Zagrejati ulje na jakoj vatri. Kad ulje postane vrelo, ubaciti kugle sladoleda na 10 – 15 sekundi i kad porumeni staviti na tacnu sa ubrusom da upije višak ulja.

U duboku činiju staviti dve kugle pohovanog sladoleda, malo šlaga i malo sezonskog voća, pa poslužiti.

Prijatno!

(Espreso/Coolinarka.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.