VODITELJKA SAZNALA DA UMIRE OD RAKA: Povlači se sa TELEVIZIJE, počela da se OPRAŠTA
Foto: Printscreen

ISPOVEST!

VODITELJKA SAZNALA DA UMIRE OD RAKA: Povlači se sa TELEVIZIJE, počela da se OPRAŠTA

Debora Džejms i u teškim momentima ne gubi smisao za humor, o čemu svedoči i njen intervju za "San".

Objavljeno:

"Odlučila sam da ne umrem tokom jubilarnog vikenda, ne želim da mi Megan Markl ukrade pažnju", rekla je voditeljka "Bi-bi-sija" i autorka britanskog "Sana" Debora Džejmsa koja se pet godina bori sa rakom creva, a koja je prošlog meseca saopštila da odustaje od aktivnog lečenja i da prelazi na kućnu negu.

Duhovito je rekla u telefonskom razgovoru iz kuće svojih roditelja Alistera i Heder:

"Nisam se toliko trudila da podignem svest o raku i prikupljanju novca za pronalaženje leka, samo da ne bih bila na još jednoj naslovnoj strani "Sana" kada odem".

Debora kojoj je prošlog meseca princ Vilijam dodelio titulu dame, svojom pričom i hrabrošću i te kako doprinela borbi protiv kancera. I ne krije kako se zaista oseća.

"Umiranje je zaista teško. Savladao me je bes ove nedelje, ponašala sam se kao prava ku*ka. Stalno vičem na ljude i odgurujem ih od sebe. Ljuta sam zbog onoga što mi se dešava. Ne želim da umrem", rekla je.

"Uplašena sam, znam šta ostavljam iza sebe"

Debora (40) koja sa suprugom Sebom ima sina Huga (14) i ćerku Eloiz (12) donela je tešku odluku da ne viđa prijatelje već samo porodicu.

"Ne želim da me prijatelji vide ovakvu. Ne želim da me se sećaju na ovaj način", istakla je i dodala: "Ne postoji pogrešan ili ispravan način da se umre. Još sledim svoj način. Frustirana sam zbog svoje situacije jer ne želim da umrem. Mislim da to neću nikada prihvatiti".

Poručila je da su joj lekari prošlog meseca rekli da su joj ostali dani, nedelje...

"Ali ja sam još ovde. Sve je poput neke užasne šale. Posmatranje propadanja sopstvenog tela je zaista, zaista tužno", naglasila je i dodala da je ranije, uprkos raku, bila u dobroj formi.

"Osećanja se menjaju, iz sekunde u sekundu, iz sata u sat. Uplašena sam jer ne znam šta da očekujem. Imam samo 40 godina i srce mi se slama jer znam šta ostavljam iza sebe", rekla je.

Debora je naglasila da je teško jer nikoga od nas ne uče tome kako smrt zapravo izgleda...

"Smrt je poslednja tabu tema života", poručila je.

Njen cilj je da pruži utehu drugima koji će čitajući njenu priču shvatiti koliko je bitno vreme koje se provodi sa porodicom.

Aktivno prikuplja novac za borbu protiv raka, prodajom majica, objavljivanjem knjige i skupljanjem sredstava za fond "BowelBabe". Zahvaljujući njoj taj iznos je 6.6 miliona funti.

Šminkam se i oblačim svakog dana, to mi daje snagu"

Debora više ne uzima terapiju, osim određenih lekova protiv bolova i preparata zbog kojih se oseća bolje. Od dnevne rutine ne odustaje.

"Svakodnevno oblačenje je nešto veliko za mene, ogroman izbor snage. Šminkam se svakog dana. Volim da ličim na sebe, osećam se tada bolje", ispričala je.

Svakog dana po sat vremena izdvoji za sedenje, šminkanje..

Uživa i u kuvanju, pronalaženju recepata, slanju majke po namirnice, pa u zajedničkoj pripremi jela. I ima jednu posebnu želju- želi da ćerki ostavi dijamantske minđuše, koje će kupiti njen suprug jer ona ne može da ode do prodavnice.

Dok je trajao njen razgovor sa novinarem "Sana", poslala je majku Heder da kupi slikarsko platno i boje kako bi njena ćerka naslikala kraljicu.

"Ljudi kažu: "Samo uživaj u vremenu sa svojom decom". Naravno, to je ono što želim da radim, ali se osećam iscpljeno, bolesno, sve me boli... ne mogu da se krećem, sve to ograničava ono što mogu da uradim. Stvaranje uspomena je zaista, zaista teško kada nemate fizički kapacitet za to", istakla je.

Zato se njena porodica trudi da organizuje male događaje, poput ideje njene sestre Debs da zajedno prespavaju u kući svojih roditelja. Pridružio im se i brat Ben i to je Deboru veoma obradovalo.

"Zanimljivo je koga na kraju života želite pored sebe", napomenula je i dodala: "Moji roditelji su neverovatni, Seb i deca takođe. Ali Bože, moja sestra i brat... Ne bih mogla ovo bez njih. Zbog toga sam tako emotivna da ću zaplakati. Oni su neverovatni. Živeli smo zajedno i sada u mojim poslednjim danima, oni su ovde sa mnom, razumeju me".

Voditeljka je rekla da je njen supruga njena stena, trudi se da obavlja one praktične stvari, ali mu je bilo veoma teško da potpiše formular na kojem piše: ne oživljavajte moju suprugu.

Hrabra Debora nastavlja dalje. Njena deca iz dana u dan čitaju pisma koja stalno stižu na njenu adresu. Ali je teško..

Juče je sve oterala od sebe, skoro da nikog nije želela da vidi. Izuzetno joj teško pada što je deca gledaju kako se bori za život. Ne želi da je pamte takvu.

Rekla je da razume životinje koje se sakriju kada dođe vreme za umiranje.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.