ZA OVU BILJKU SE DAVNO VEROVALO DA DONOSI SREĆU: A kada vas KRENE, ovo morate da URADITE SA NJOM
Foto: Printscreen/youtube/ Nisvet Hrustic

DOMAĆA NARODNA MEDICINA!

ZA OVU BILJKU SE DAVNO VEROVALO DA DONOSI SREĆU: A kada vas KRENE, ovo morate da URADITE SA NJOM

Moćna biljka koja je nepravedno zaboravljena

Objavljeno:

Sve što znamo iz narodne medicine, nasledili smo od naših predaka jer su oni bili ti koji su se lečili uz pomoć prirode.

Jarebika je nepoznata biljka, ali u narodu se godinama koristi i kod teških bolesti. Jarebika je grm ili drvo srednje veličine s perastim listo­vima, nekada poznato kao "zlatno" drvo.

Naši preci su uz pomoć ove biljke tumačili svoju budućnost i procenjivali kakvo će vreme biti zimi i jeseni. Takođe, njene bobice su koristili kako bi se rešili glavobolje, prehlade i mnogih drugih zdravstvenih tegoba.

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube/ Nisvet Hrustic

Smatralo se da će ljudi koji u dvorištu imaju ovo drvo, duže sačuvati lepotu i zdravlje. Nekada su devojke pravile ogrlice od bobica jarebike, a one koje su želele da pronađu pravu ljubav pravile su bukete u kojima su bile grančice i bobice jarebike. Postojao je običaj da se takav buket nosi na poklon devojci koja još nije pronašla ljubav svog života.

Verovalo se da će tri opsadna drveta u dvorištu zaštititi kuću od požara i krađa, a opale bobice jarebike po dvorištu smatrale su se amajlijom koja privlači sreću i prosperitet.

Konzumiranje svežih plodova ili soka pravi je rudnik vitamina C. Ova biljka ojačavaimunitet, čisti krvi i ublažava migrenu. Od jarebike se priprema i tinktura koja pomnaže da se rešite bolova u stomaku. U starim vremenima koristili su ga za lečenje i prevenciju prehlade.

Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte se sa lekarom.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.