KUSTURICA IH NAPUSTIO! Javnost nikad tužnija
Emir Kusturica, Foto: Printscreen/Instagram

SAOPŠTIO

KUSTURICA IH NAPUSTIO! Javnost nikad tužnija

No smoking orkestra (engl. The No Smoking Orchestra), bila je srpska etno rok grupa osnovana u Beogradu 1993. godine

Objavljeno: 10:26h

Poznati filmski režiser Emir Kusturica rastužio je javnost svojom objavom na Instagramu, kada je saopštio vest kojoj se niko nije nadao.

Naime, otkrio je da je kraj sa bendom No smoking orkestra, čiji je bio član.

- Dragi prijatelji, posle višedecenijskih susreta sa publikom, uzbuđenjima koja su provedena širom sveta, zahvaljujući virtuoznim muzičarima, kompozicijama koje su produžile na muzičkoj sceni život filmova Crna mačka - beli mačor, Podzemlje, Život je čudo, Zavet, Na mlečnom putu, Emir Kusturica je odlučio da, do kraja ove godine održi oproštajnu turneju posle koje bend “Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra” neće više postojati - stoji u objavi.

Podsetimo, No smoking orkestra (engl. The No Smoking Orchestra), bila je srpska etno rok grupa osnovana u Beogradu 1993. godine.

Grupu je 1993. godine osnovao Nenad Janković koji se nakon preseljenja u Beograd iz Sarajeva odlučio oživjeti Zabranjeno pušenje, grupa koju je 1980. godine osnovao sa Davorom Sučićem, a koji je u to doba bio u mirovanju nakon 1990. godine.[1] Grupa je u početku nastupala kao "Zabranjeno pušenje", ali je na kraju promenila naziv u "Emir Kusturica & No smoking orkestra" (engl. Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra) kada se 1998. godine pridružio Emir Kusturica, koji je prethodno bio član Zabranjenog pušenja 1987. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.