DA SKUVATE ZA TRI DANA I DA NE BRINETE: Ručak od preukusnih PILEĆIH KOMADA!
Foto: Profimedia

savet dana!

DA SKUVATE ZA TRI DANA I DA NE BRINETE: Ručak od preukusnih PILEĆIH KOMADA!

Ovo jelo nam je često na meniju jer namirnice koje su nam potrebne nisu preskupe, a pošteno se najedemo.

Objavljeno:

Pileći karabatak s kostima jeftiniji je deo pileta, a jako je fin i mekan kad se pravilno pripremi. Često baš taj deo mesa koristimo za pileći saft sa šampinjonima.

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 4 pileća karabataka
  • 2 crvena luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike koncentrata paradajza
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašičica slatke crvene paprike
  • 250 g šampinjona
  • voda po potrebi
  • so
  • sveži peršun

Priprema:

1. Pripremite povrće

Luk i beli luk sitno naseckajte, šargarepu narendajte. Šampinjone isecite na listiće.

2. Dinstajte

Na ulju u dubljom tiganju kratko popržite pileće karabatake sa svih strana i izvadite. Na istu masnoću dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast.

Dodajte šargarepu i beli luk, kratko dinstajte uz stalno mešanje i vratite pileće karabatake u tiganj.

Dodajte koncentrat paradajza, pasirani paradajz, slatku crvenu papriku, šampinjone, posolite i sipajte vode toliko da sve prekrije.

3. Skuvajte

Poklopite i kuvajte oko 45 minuta uz povremeno mešanje i dolivanje vode koliko je potrebno.

Svaki put dodajte nešto novo

Leti možete dodati i pokoji komadić tikvice ili sveže paprike, a luk možete zameniti i prazilukom, mladim lukom ili ljutikom. Ako imate sveže začine, umešajte ih tek pred kraj kuvanja.

Karabatak je idealan komad mesa za ovo jelo

Karabatak je stvarno mekan kada se ukuva u umaku, ali ne morate koristiti samo taj deo pileta. Bataci i krilca su isto dobar izbor. File radije ostavite za pohovanje ili grilovanje.

Ide uz razne priloge i može stajati u frižideru par dana

Još jedan plus je to što ovaj saft možete skuvati za par dana i samo menjati prilog. Pire krompir, široki rezanci, njoke, pirinač – nema ograničenja. Isto je sa salatom, a najbolje je napraviti sezonsku. Sada je najbolji izbor miks lisnatih salata, a zimi kisela paprika ili cvekla.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.