ŠESTOGODIŠNJAKINJA ZAVRŠILA U HITNOJ, A DISANJE JOJ JEDVA POVRATILI: A sve se činilo NAIVNO, kad ono HOROR!
Foto: Printscreen/facebook/chavana.todd

UPOZORENJE!

ŠESTOGODIŠNJAKINJA ZAVRŠILA U HITNOJ, A DISANJE JOJ JEDVA POVRATILI: A sve se činilo NAIVNO, kad ono HOROR!

Ova mlada majka je ovih dana na svom Fejsbuk profilu pozvala sve rodirelje da čuvaju decu od ove opasne biljke!

Objavljeno:

Počelo je kao naizgled bezbolan osip na ćerkinom licu.

Naime, mama po imenu Čavana Njuveg je podelila hitno upozorenje širom društvenih mreža nakon što se njena šestogodišnjakinja otrovala naizgled bezopasnom biljkom.

Osip na licu njene ćerke je naizgled bio bezopasan dok nije počeo da se širi na ostale delove lica, kao što su oči, uši pa i celokupna glava. Ova vrsta specifičnog mehurastog osipa, nije prestajala da se širi.

Devojčica je zatim počela da dobija ozbiljnije probleme sa disanjem, i delovala je posebno letargično pri poseti doktora.

1 / 5 Foto: Printscreen/facebook/chavana.todd

"Pogotvo, zato što bi ovakva informacija da smo je mi imali mogla da spasi našu ćerku od svih patnji".

"Juče je moja šestogodišnjakinja počela da dobija osip po licu, a oduvek smo se borili sa teškim alergijama na bube, pčele i prolećne biljke, ali ovakav slučaj još nismo videli, jednostavno se prebrzo širilo."

"U tom trenutku još nismo bili sigurni šta je moglo da dovede do trovanja, i ako su nam lekari na licu mesta objasnili u čemu je problem".

"Do večeri se osip i dalje širio, a lice joj je bilo stravično otečen, jedva je pričala, a od bolova nije mogla ni da spava."

"Muž i ja smo odlučili da uveče prošetamo po našem imanju, i ustanovimo koja je biljka uzrok ovog problema, a onda smo je i našli. I vau, bili smo poprilično iznenađeni."

Mama je objasnila kako je ova biljka otrovnica rasla u njihovoj bašti, a stotine tih biljaka raste širom njihovog dvorišta, pa i po komšiluku.

U pitanju je biljka po imenu KUKUTA.

"Zatim se brza potraga pretvorila u sate istraživanja, kada smo otkrili sa čime imamo posla nismo ni pretpostavili da može biti i gore nego što smo očekivali".

Naime, njihova ćerka je prema Čavaninim rečima, namirisala ovu biljku , i progutala slučajno deo cveta, koji je kasnije izazvao katastrofalnu reakciju.

Biljka
foto: Printscreen/facebook/chavana.todd

Biljka kukuta je vrlo smrtonosna. I smatra se jedno,m od najsmrtosnijih i najopasnijih biljaka u Americi. Izgleda kao bezopasan korov, ali može narasti i preko deset metara u visini. A često se može naći duž potoga, pruga i jaruga. Takođe, kako bi je uklonili pozovite stručnu pomoć, nikako sami, i nikada je ne spaljujte!

(Espreso/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.