MAJONEZOM MOŽETE OČISTITI MRLJE: Sigurni smo da POJMA NISTE IMALI za OVU FORU!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO!

MAJONEZOM MOŽETE OČISTITI MRLJE: Sigurni smo da POJMA NISTE IMALI za OVU FORU!

Savet je objavljen u grupi koju su osnovali obožavatelji Mrd Hinch, influenserke koja deli savete za čišćenje i održavanje doma

Objavljeno:

Ako imate ili ste imali malu decu vjerojatno ste se barem jednom borili s mrljama koje su ostavili na zidu; od crtanja flomasterima, pa do ostavljanja raznih tragova rukama. I dok se neke mrlje mogu poprilično lako ukloniti, druge su ipak nešto zahtevnije, poput na primer, mrlje od trajnih markera.

Kako piše Mirror, obožavatelji zvezde čišćenja, gospođe Hinch, u Facebook grupi u kojoj dele savete i trikove za održavanje doma, otkrili su kako ukloniti mrlje i tragove trajnog markera sa zidova. Sve što vam treba je predmet koji imate u svojoj kuhinji, a to je - majonez.

TV, Čišćenje, Čišćenje televizora
foto: Profimedia

Ono što trebat da uradite je da stavite mericu majoneze na mrlju i lagano je protrljajte po mrljama, a zatim ostavite da odstoji pet minuta. Nakon toga samo obrišite papirnatim ubrusom. Pripazite da ne trljate previše jer biste mogli oštetiti boju ispod. Trik s majonezom deluje zbog toga što sadrži ulje i visok sadržaj sirćeta, zbog čega se smatra da prodire kroz trajne mrlje od markera.

Neki korisnici grupe predložili su i korištenje sredstva za dezinfekciju ruku koje funkcioniše na način tako što ga lagano utrljate na mrlje, ostavite 30 sekundi i zatim nežno obrišete krpom.

(Espreso/VečernjiList)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.