POSLASTICA
SPREMITE SOČNE MAFINE SA KAKAOM: 1 VOĆKA daje POSEBAN UKUS, ovo niste OKUSILI (RECEPT)
Ovaj slatkiš pravi se brzo i lako, a u njegovom spremanju ne mogu da pogreše ni početnici u kuhinji
Ovaj praktičan i ukusan slatkiš sprema se brzo i lako, a recept koji vam donosi Telegraf je toliko jednostavan da mogu bez greške da ih naprave i početnici u kuhinjii.
Sastojci:
1 šolja gazirane vode
1/2 šolje šećara
1 kašičica sode bikarbone
3 šolje brašna
2 ravne supene kašike kakaoa
1 kašičica cimeta
300 gr višanja iz kompota
šećer u prahu - za posipanje
1/2 šolje ulja
Priprema:
U posudu sipajte brašno, sodu bikarbonu, kakao, šećer i cimet. Izmešajte suve sastojke, pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro umutite da dobijete glatku smesu.
Ocedite višnje iz kompota i dodajte ih u smesu.
U kalupe za mafine stavite papirne korpice, pa ih punite smesom skoro do vrha.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite kalup u nju, pa pecite mafine 40 minuta. Da biste proverili da li su dobro pečeni ubodite ih čačkalicom po sredini i ako na njoj ništa ne ostaje možete da ih izvadite.
Servirajte mafine na tanjir i pospite ih šećerom u prahu.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!