DANICA GRUJIČIĆ U BOLNICI (VIDEO)
Danica Grujičić, Foto: Printscreen Youtube

snimak

DANICA GRUJIČIĆ U BOLNICI (VIDEO)

Tako je na svom profilu objavila snimak iz bolnice dok je povređenu voze u kolicima, a snažna poruka koju je tom prilikom poslala, je odjeknula u medijima

Objavljeno: 13:57h

Doktorka Danica Grujičić oduvek je bila posvećena svojim pacijentima, a čak i kad je okolnosti sprečavaju na poslu, poput povrede koja ju je ranije zadesila, nalazila je načine da posao ne trpi.

Tako je na svom profilu objavila snimak iz bolnice dok je povređenu voze u kolicima, a snažna poruka koju je tom prilikom poslala odjeknula je u medijima.

- Pacijenti koji leže kod mene na klinici su mnogo bolesniji od mene. Prelom me sprečava da hodam i da se oslanjam na nogu, ali me ništa ne boli. Ne bi trebalo od mene praviti heroja, jednostavno, moji pacijenti ne mogu da čekaju. Ceo život sam radila na jedan određeni način i sada ne mogu da radim drugačije. Mi ovde dolazimo i bolesni i povređeni da operišemo, ne zato što volimo da operišemo kada se ne osećamo dobro, nego zato što osećamo ogromnu odgovornost prema svojim pacijentima- poručila je Grujičić na Instagramu.

Podsetimo, prelom pete metatarzalne kosti na stopalu „zaradila” je 24. novembra kada je izlazila iz bolnice u Zvorniku, i zbog toga je trpela velike bolove.

U poslu joj, kaže, dosta pomažu mlađe kolege, dok ona obavlja zahvate kod najdelikatnijih slučajeva. Smatra da su neurohirurzi među „belim mantilima” posebni i da nikakva povreda za njih nije prepreka.

– Ne vidim sebe kao nekog heroja. Navikla sam celog života da radim, bez obzira na prepreke. Ali, bilo je svetlih primera u mojoj branši koje ništa nije zaustavljalo. Profesor Baćević je bio paraplegičar i radio je najnormalnije, a sećam se da su sa gipsom dolazili na posao i dr Ilija Nagulić i dr Rade Repac – navodi dr Grujičić.

Upravo ona se borila da KCS dobije bolje uslove za rad, za nabavku iks i gama noža za operacije teških tumora, ali i da treba da se ispita uticaj NATO bombardovanja 1999. godine na zdravlje i obolevanje ljudi od raka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.