SRBI SE SMEJALI SCENI IZ ORDINACIJE SRPSKOG LEKARA, A ONDA SU SE SVI RASPLAKALI: Pući će vam srce od TUGE
ilustracija, Foto: Profimedia

TUŽNO

SRBI SE SMEJALI SCENI IZ ORDINACIJE SRPSKOG LEKARA, A ONDA SU SE SVI RASPLAKALI: Pući će vam srce od TUGE

Psihoterapeut Đurić podelio je priču koja je ganula sve.

Objavljeno:

Srpski psihoterapeut Vladimir Đurić, poznat po svojim statusima i pričama koje deli sa ljudima na svom Fejsbuk nalogu, a koje su deo svakodnevnog života, još jednom je uspeo da dotakne sve čitaoce svojom objavom.

Njegovu objavu vam prenosimo u celosti:

Reče mi pre neki dan klijent:

– Dobri moj doktore, kako sada stvari stoje, ukoliko nastavim ovoliko da se sekiram, ovoliko da radim, ovako da živim i ovoliko da ne obraćam pažnju na sebe i na svoje zdravlje sve što sam u životu stekao i sva zadovoljstva koja sam odlagao potrošiće i proživeće budući muž moje sadašnje, a tada već uveliko bivše žene, šarmantne i dobrodržeće udovice.

I nasmejasmo se od srca, pre no što ćemo zaplakati, obojica. Ali dobro. Uvid je pola zdravlja i nikad nije kasno da se sve izokrene naopačke. Možda je najlakše početi tako što ćemo umesto “nemam vremena za nešto” početi da govorimo “nije mi to priritet”.

Jer, sasvim drukčije zvuči “nemam vremena za zdravlje” od “nije mi prioritet da budem zdrav”. Ili “nemam vremena da budem srećan i da uživam” od “nije mi prioritet da budem srećan i da uživam”. Ili “nemam vremena za porodicu i prijatelje” od “nisu mi prioritet porodica i prijatelji”. Jer vremena uvek ima, samo ne može sve biti na prvom mestu i tu se redni brojevi ređaju uobičajeno. Prvo mesto, pa drugo, pa treće, pa šta ostane. Pa ko zna i aktuelni muževi su žive duše. Možda je vreme da se i oni malčice zabave.

Ova objava je, bez sumnje, nasmejala pa rasplakala i dotakla svakog čitaoca koji je razumeo njenu poruku. Svaki čovek ima svoje ograničeno vreme na ovoj planeti, pa je preporučljivo, kako i sam psihoterapeut navodi, malo se zabaviti i odrediti svoje prioritete. Život ipak, na kraju dana, čine male stvari i male radosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.