PREUKUSNE KRMENADLE U PIVU KOJE SE TOPE U USTIMA: Meso je mekano kao PUTER,za manje od pola sata su u vašem tanjiru
Krmenadle, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

recept za krmenadle

PREUKUSNE KRMENADLE U PIVU KOJE SE TOPE U USTIMA: Meso je mekano kao PUTER,za manje od pola sata su u vašem tanjiru

Na ovo savršenstvo niko neće ostati imun!

Objavljeno:

Ispecite krmenadle na ovaj način i uživajte u ručku sa najdražima.

Sastojci:

1 kg svinjskih krmenadli u komadu,

3 kašičice senfa,

1 kašičica sitno seckanog ruzmarina,

4 čena belog luka,

1 kašičica mlevenog bibera.

Za marinadu:

250 ml piva,

50 ml ulja.

Marinada
foto: Profimedia

Priprema:

Meso operite, dobro ga osušite i tankim oštrim nožem ravnomerno napravite džepove dovoljno duboke da u njih utisnete beli luk isečen na listiće.

Ceo komad mesa posolite sa svih strana, a prst umočite u so, pa posolite svaki zarez na mesu. Isto uradite i sa biberom. Meso zatim premažite senfom, pospite seckanim ruzmarinom sa svih strana i lepo utrljajte.

Pomešajte pivo i ulje, pa sipajte u posudu toliko da meso do pola ogrezne. Pokrijte folijom i stavite u frižider. Meso pripremite dan pre pečenja i povremeno ga okrećite u marinadi od piva.

Pre pečenja meso ocedite i stavite ga u pleh. Pokrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Povremeno sklonite foliju i prelivajte meso marinadom i sokom koji je pustilo.

Kad je meso skoro pečeno, sklonite foliju i nastavite da pečete uz povremeno prelivanje dok ne dobije lepu boju.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.