OVA BILJKA ČAROBNIH CVETOVA JE PRAVI MAGNET ZA SREĆU: Što pre je nabavite!
Klivija, Foto: Printscreen/Youtube

feng šui

OVA BILJKA ČAROBNIH CVETOVA JE PRAVI MAGNET ZA SREĆU: Što pre je nabavite!

U pitanju je sobna biljka sa mesnatim i velikim zeleninm listovima, kao i čarobnim cvetovina narandžaste boje.

Objavljeno:

Njeni cvetovi podsećaju na trubice, zbog čega je ova biljka veoma interesantna i lepa.

Znamo da je sada sezona lala, hortenzija i sličnih vrsta cveća, ali takođe stiže period cvetanja prelepe biljke klivije koju možete da gajite u kućnim uslovima.

U pitanju je sobna biljka sa mesnatim i velikim zeleninm listovima, kao i čarobnim cvetovina narandžaste boje.

Cveta jednom godišnje i to najčešće na proleće, a njen cvet je u obliku trubice, čime daje posebnu egzotičnu lepotu. Naravno, kao i svaku biljku, kliviju je potrebno negovati i održavati. Da bi cvetala, bitno je da je postavite na severnoj strani u kući i da je nikako ne izlažete jakoj sunčevoj svetlosti. Prija joj sobna temperatura, a kad je zima, potrudite se da je ne držite na temperaturi nižoj od 10 stepeni Celzijusa.

Najbolje od svega je što ova biljka daje neverovatne cvetove, a ne zahteva često zalivanje. Ona se zaliva po potrebi, odnosno kada uočite da je zemlja suvlja. Zimi se zaliva na oko 20 dana, dok tokom leta i proleća treba da je zalivate malo češće.

Klivija se može razmnožavati deljenjem velikih biljaka, odnosno, odvajanjem mladica nakon cvetanja, a može se razmnožiti i semenom. Mlade klivije se presađuju svake godine na proleće u veću saksiju, kad stane cvetanje.

Klivija, Cveće
foto: Printscreen/Youtube

Ova lepa biljka je takođe veoma poznata u Feng šui tradiciji. Naime, smatra se da njeno cvetanje donosi radosne vesti u kuću, a takođe se veruje da je njena aura dragocena i posebna, kao i da zrači dobrom energijom. Takođe, Feng šui učenje kaže da treba poštovati posebna pravila kad je u pitanju gajenje ove bljke:

1. Kliviju ne treba stavljati u spavaću sobu, jaka energija cveta može uticati na snove i uzrokovati nesanicu.

2. Biljka je idealna opcija za uređenje dnevnog boravka i kancelarije. U ovim prostorijama imaće blagotvoran uticaj na okolinu i eleminisati negativnost.

3. Ako je cvet prestao da cveta ili se iznenada osušio, prema Feng šui tradiciji, to može ukazivati na troškove, negativne promene i gubitke.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.