BRZO I LAKO PRIPREMITE NJOKE: Savršeno JELO koje ćete SVI OBOŽAVATI! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

NAJUKUSNIJE NJOKE

BRZO I LAKO PRIPREMITE NJOKE: Savršeno JELO koje ćete SVI OBOŽAVATI! (RECEPT)

Mekano testo od krompira unutra, a spolja hrskava korica. Napravite njoke koje niko ne odbija

Objavljeno: 19:34h

Italijani sa puno ljubavi pristupaju svakoj pripremi obroka, a italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih. U nju spadaju lazanje, pica i pasta sa različitim sosevima, kao i mnoga druga jela. Italijani su poznati po tome što umeju da osmisle fantastičan obrok od onoga što imaju u frižideru ili u bašti.

Njoke su vrsta testa od krompira, a mogu da se jede u nekom sosu ili da se serviraju kao prilog uz meso. Takođe, njih možete da pržite ili kuvate, u zavisnosti šta više volite. U nastavku pročitajte recept za jednostavnu pripremu njoka koju je na Instagramu videlo preko milion ljudi.

Njoke
foto: Profimedia

Sastojci:

- 300 g krompira

- 2 kašike brašna

- 1 kašika kukuruznog skroba

- 1/3 kašičice soli

- 1/3 kašičice bibera

Priprema

Krompir skuvajte, pa ispasirajte kao za pire. U krompir dodajte brašno, skrob, so i biber i umesite testo. Na pobrašnjenoj površini od testa oblikujte valjak ili rolat 1 cm debiljine, a zatim isecite na komade dužine 4 ili 5 cm. Treba da dobijete kao male kvadrate. Po sredini ih pritisnite viljuškom da ostanu tri trake. Stavite u vrelo ulje i pržite oko 5 minuta. Stavite na ubrus da se ocedi i poslužite.

(Espreso / najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.