SLAVNI DOKTOR OTKRIO: Evo kakve sve VRSTE P*NISA postoje
Foto: Profimedia

Proverite kakav je vaš

SLAVNI DOKTOR OTKRIO: Evo kakve sve VRSTE P*NISA postoje

Ako nešto znamo, onda je to da genitalije kod svih izgledaju drugačije. Opšte je prihvaćeno (a znamo iz knjige "The Vagina Bible" dr Džen Gunter) da će vagina svake žene biti jedinstvena, ali i penis ima svoje male "nedostatke".

Objavljeno: 11:59h

Ne postoji penis univerzalno savršene veličine i oblika, svi imamo jedinstveni biološki pečat skriven u međunožju. Međutim, urolog dr. David Šusterman kaže da kada je u pitanju muška anatomija, odnosno oblik penisa, postoje četiri uobičajena "tipa".

Glava penisa izgleda deblja od tela. Dr Šusterman kaže da se računa da jedna petina muškaraca ima ovu vrstu penisa. Dodatni volumen na vrhu stimuliše zidove vagine ili rektuma, stvarajući trenje koje će oba partnera intenzivno osećati.

2. Krastavac

Ovaj tip je obrnut od prvog, debeljuškasto telo se spušta u manju glavu. Uža glava olakšava ulazak, a šira baza pruža više stimulacije što dublje ulazite. Ako ste oboje otvoreni za analni seks, ovakav oblik penisa kao da je stvoren za to jer postupno povećanje opsega pomaže rastezanju anusa.

3. Banana

Između 10 do 20 posto muškaraca ima vrlo laganu uzlaznu krivulju, a zapravo postoji biološki razlog. Dr. Šusterman je rekao za Buzzfeed kako "postoji napeti ligament koji zateže penis malo prema gore." Takođe objašnjava da većina penisa ima "zavoj okrenut prema severu od oko pet do deset stepeni". Partnerki pruža prednost olakšavajući stimulisanje G-tačke.

4. Jako iskrivljen penis

Penis
foto: Profimedia

Zakrivljenost penisa je česta i tipično benigna, a vrlo retko bolna i uglavnom ne otežava seks. Ali ako vam je penis jače savijen, možda imate razlog za zabrinutost. Ako još osećate i bol u penisu svakako idite kod lekara. Prema dr. Šustermanu ekstremna krivulja - između 30 i 60 stepeni - može biti znak Peronijeve bolesti.

Karakteriše ga nakupljanje plaka na različitim delovima penisa, koji nije vidljiv, ali može izazvati izobličenje penisa tokom erekcije, u različitim smerovima (gore, dole ili bočno), u zavisnosti od mesta nastanka plaka. Procenjuje se da pet odsto odraslih muškaraca ima Pejronijevu bolest, iako stvarni procenat može biti veći zbog nelagodnosti i stida.

Šta je sa dužinom i debljinom?

Muškarac, Bol, Penis, Polni organ
foto: Profimedia

Ako ste se pitali kako da odredite dužinu i debljinu svog penisa, nema posebne tajne.

"Debljina penisa je genetska i razvojna. Kada je u pitanju veličina penisa, mnogo toga se dešava u materici. Fetus se razvija i ako ste izloženi većoj količini testosterona, vaš penis se razvija. Penis ima drugu šansu da dobije na veličini i obimu, a to je tokom puberteta, kada telo dobija još jedan "udarac" testosterona", kaže dr Šusterman. .

Studija iz 2014. koju je sproveo tim sa Instituta za psihijatriju, psihologiju i neuronauku u Londonu, objavljena u medicinskom časopisu BJU International, otkriva da prosečna veličina penisa pada u sledeće opsege:

  • prosečna dužina mlohavog penisa: 9,16 centimetara
  • prosečna dužina mlohavog istegnutog penisa: 13,24 cm
  • prosečna dužina penisa u erekciji: 13,12 cm
  • prosečan obim mlohavog penisa: 9,31 cm
  • prosečan obim penisa u erekciji: 11,66 cm.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.