ORIGINALNI RECEPT ZA ITALIJANSKE BRUSKETE: Ne zna se da li je BRŽE ili SLASNIJE!
Foto: Profimedia

Recept dana

ORIGINALNI RECEPT ZA ITALIJANSKE BRUSKETE: Ne zna se da li je BRŽE ili SLASNIJE!

Uz malo starog hleda, začina i nezaobilaznog maslinovog ulja imaćete sjajan obrok, ekonomičan i po svačijem ukusu. Ovu su naši predlozi za 3 vrste brusketa.

Objavljeno:

Potrebno je:

  • 1 baget
  • 1 kg paradajza
  • 1 glavica crnog (ljubičastog) luka
  • 4 čena belog luka
  • veza bosiljka
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 250 g mozzarella sira
  • so
  • biber
  • prstohvat šećera
1 / 2 Foto: Profimedia

Priprema:

Baget iseći na kriške na. 1 cm debljine. Napraviti smesu od 100 ml masilnovog ulja i 1 čena belog luka i njome premazati svaku krišku, pa ih poređati u podmazan pleh i peći na 200° 10 tak minuta.

Hleb treba da je hrskav i dobije zlatkastu boju.

Namaz: Paradajz i crni luk iseckati na što je moguće manje kockice i pomešati. Tome dodati isceđena 3 čena belog luka, preostalo ulje, sitno seckan bosiljak, so, biber i prstohvat šećera. To fino izmešati i time filovati ispečene kriške bageta.

Eventualno se od gore može narendati mocarelu, i u tom slučaju vratiti bruskete opet na kratko u rernu, koliko da se mocarela istopi.

Prijatno!

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.