EVO ŠTA NAČIN NA KOJI SE RUKUJETE GOVORI O VAMA: Poprilično ćete se iznenaditi
Rukovanje, Foto: Profimedia

dobro je znati

EVO ŠTA NAČIN NA KOJI SE RUKUJETE GOVORI O VAMA: Poprilično ćete se iznenaditi

Rukujete li se dominanto, s dlanom prema gore ili ponizno, s dlanom okrenutim prema gore?

Objavljeno:

Rukovanje nam može otkriti mnogo o osobi, o njenom poverenju u druge, nameri, kontroli, strahu, pa čak i nedostatku poštovanja, a zbog svega je toga dobro znati i kako čitati taj informativni deo govora tela. 1. Dvostruko rukovanje

Ako se čovek rukuje tako da koristi i drugu ruku, to je znak da prihvata dominaciju sagovornika, ali želi podstaći raspravu. Kao da govori: 'Razgovarajmo o tome' i pokazuje da je iskren i otvoren za komunikaciju. Međutim, ako je druga ruka stavljena na vrh, to može značiti nedostatak poverenja i oblik samoobrane.

2. Dominantno rukovanje

Rukovanje
foto: Profimedia

To je rukovanje poput hrvača i prebacivanje na ruku protivnika. Dlan okrenut prema dolje pokazuje dominaciju i čak se može smatrati pokazateljom agresije. Osoba s tim kaže: 'Ja sam šef, nije me briga što misliš, ja ću imati poslednju reč'. Okretanje ruke prema dole generalno je znak preuzimanja kontrole nad drugom osobom.

3. Ponizno rukovanje

Obrnuto od dominantnog rukovanja je ponizno sa dlanom okrenutom prema gore. Ova vrsta rukovanja označava plašljivu osobu ili čoveka koji se nečeg boji i nije siguran u sebe.

4. 'Mrtva riba'

Ako je stisak ruke mlitav poput 'mrtve ribe', to otkriva nedostatak predanosti, ravnodušnost, pa čak i slabost. Uz to, daje poruku da osoba može lako postati pokorna. Ipak, u nekim je kulturama kao npr. u nekim afričkim zemljama, mekano rukovanje pristojan pozdrav dok se čvrsto može smatrati uvredljivim.

5. 'Hrpa mrkve'

Kada čovek prilikom rukovanja stisne ruku između prstiju pokazuje pasivnost. On kaže: 'Nije me briga. Neću se ni truditi'. Ipak, takođe može pokazivati i da jednostavno ne voli fizički kontakt, piše Bright Side.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.