OVIM ZALIJAVAJTE ORHIDEJE I CVETAĆE KAO LUDE: Samo VODA nije DOVOLJNA, bake će se ODUŠEVITI
Foto: Printscreen/Youtube/ Priroda leci sve

BAŠTA

OVIM ZALIJAVAJTE ORHIDEJE I CVETAĆE KAO LUDE: Samo VODA nije DOVOLJNA, bake će se ODUŠEVITI

Ukoliko ste možda na poklon dobili orhideju u punom cvatu koja nakon toga nikad više cvetala, postoji dosta faktora na koje treba da obratite pažnju

Objavljeno: 22:33h

Oni koji su probali tvrde da je ovo pomoglo da im orhideje procvetaju.

Za mnoge, orhideja važi za nekrunisanu kraljicu cveća. Ukoliko ste možda na poklon dobili orhideju u punom cvatu koja nakon toga nikad više cvetala, postoji dosta faktora na koje treba da obratite pažnju.

1 / 9 Foto: Profimedia

Među ljubiteljima ovog cveća postoji mnogo načina za uzgajanje orhideja – neki je drže na direktnom suncu, neki je zalivaju vodom koja je odstojala bar par dana, a potom višak odspu iz tacni ispod saksija, dok neki prskaju samo listove.

Međutim, stručnjaci se slažu u jednom a to je da kod nekih vrsta nema pravila.

Uzgajati orhideju zdravih zelenih listova koja neprestano cveta jedan je od najvećih izazova. Osim svetlosti i dohrane, zalivanje orhideja pretvorilo se u posebnu “umetnost”. Oni koji su probali, tvrde da postoji trik koji će zauvek promeniti izgled vaših orhideja.

Orhideja
foto: Printscreen/Youtube/ Priroda leci sve

Samo voda nije dovoljna Ukoliko vaše orhideje kasne sa razvojem, postoji jedan trik: nemojte ih zalivati običnom vodom. Umesto toga, odlučite se za zeleni čaj. Naravno, bitno je da ne preterujete sa količinom i da nije prejak.

Potrebno je da u saksiju dnevno dodajte po dve supene kašike čaja, naravno ohlađenog. Tokom vikenda, orhideje nemojte zalivati.

Oni koji su probali kažu, da ova tehnika fenomenalno funkcioniše i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža.

Ukoliko ovom savetu dodate i ostala važna pravila za rast biljaka, vaša lepotica će sigurno brzo procvetati.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.